Ongewenst geuren? Laat natuurlijke geuren voor u werken!

Met Natural Mood Makers terug naar de natuur

Zorgverlenende instellingen, (oudere) gebouwen, tandarts-, dokters- en fysiotherapiepraktijken: helaas ruikt het er niet altijd even lekker fris. Naast dat bacteriën voor veel ellende kunnen zorgen leidt een ongewenste geur hoe dan ook tot schade aan de uitstraling van het gebouw. Want in een ruimte verblijven waar het onprettig ruikt, dat wil niemand! Of als je het idee hebt dat er ‘iemand vóór jou is geweest’. Daar zit je ook niet op te wachten!

Dan doen we toch gewoon een raampje open?

Zeker in tijden van Corona denk je natuurlijk: ‘maar dan zetten we toch gewoon een raampje open’? Eens! Dat zou in veel gevallen ook echt de beste oplossing zijn. Maar de praktijk is weerbarstig, Dat open raam lukt nl. vaak niet vanwege het gure Nederlandse weer of om privacy redenen. Vele gebouwen hébben niet eens ramen die open kunnen, omdat anders het hele luchtbehandelingssysteem van slag zou raken of de stookkosten de pan uit rijzen.

Het is niet nieuw

Stank was er altijd al. Dus ook de problematiek die dit met zich meebrengt. De inventieve mens heeft in de loop der tijden dan ook vele manieren bedacht om nare geuren te bestrijden. De meest ingezette methode is het verspreiden van een andere geur, waarvan men verwacht dat die meer gewaardeerd wordt dan de ongewenste geur. Denk dan aan synthetische geurproducten die in een chemische fabriek worden gemaakt. Ze zijn goedkoop en ruiken vaak extreem sterk.

Tegenovergesteld resultaat

Synthetische geuren bereiken echter in veel gevallen helaas het tegenovergestelde: doordat de bijgevoegde geur zich vermengt met de bestaande onplezierige geur ontstaat er een nieuwe ’geurmelange’, waar je dan vervolgens óók weer niet blij van wordt. Bovendien moet de dosering soms wel erg hoog worden opgevoerd om de stank te verdrijven. Ook geen pretje. Het gevolg – tja, niet meer dan logisch – is een antipathie tegen de toegevoegde geur. De reactie laat zich eenvoudig raden: weg met die geur! En zo blijf je met de stank zitten.

Planten leveren ons natuurlijke geuren

Maar dat hoeft gelukkig niet! Er is namelijk een bewezen manier om op een geheel natuurlijke wijze ongewenste geuren uit de lucht te verwijderen. Een manier die wél goed werkt: door de verspreiding van 100% natuurlijke etherische geurolie. Kijk, bijna iedere plant produceert etherische geurolie (ook wel essentiële olie). Deze zorgt ervoor dat citroen(schil) naar citroen ruikt en een sparreboom naar spar.

Geavanceerde geurvernevelaar

Natural Mood Makers oogst de geurolie uit de plant en met speciale verstuivers wordt de geurolie (over het algemeen in een melange van verschillende bij elkaar passende geuren) in de ruimte verspreid. Het uitzonderlijke aan de geurverstuivers van Natural Mood Makers is dat de geurdeeltjes die worden verspreid kleiner zijn dan 0,1 Mu. Daardoor blijven ze ‘airborne’ en slaan ze niet neer. Hierdoor gaat de geur veel langer mee en heb je er maar weinig van nodig. Bovendien laadt de geurmachine de geur ook nog eens negatief. Hierdoor binden de geurdeeltjes zich aan de stankdeeltjes die in de lucht aanwezig zijn. Deze verdwijnen daardoor vlot uit de lucht. Wat overblijft, is een prettige, subtiele geur. Denk bijvoorbeeld aan sinaasappel met vanille of eucalyptus met munt. Kun je het je voorstellen hoe dat ruikt?

De aanpak werkt

Natural Mood Makers heeft inmiddels bij diverse tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten, kantoren, showrooms, zorginstellingen en schouwburgen bewezen dat deze natuurlijke aanpak werkt. In één van onze vorige blogs kon je lezen welke ruimtes wij graag onder handen nemen, zoals de entrée, kantoortuinen, toiletten, showrooms, maar ook gangen en trappenhuizen.

Zelf even ruiken?

Vraag een gratis sample aan of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking met Natural Mood Makers. Of download hier het whitepaper voor de zorg dat wij voor je hebben samengesteld.

(Foto door Vero Photoart o Unsplash)