Onze geuren

Activerend:

Verfrissend, opwekkend, motiverend

Deze geuren maken lichamelijk actief. Vaak zijn hierin sinaasappel, citroen, lemongrass, spar of limoen verwerkt. De activerende werking wordt door een grote klantengroep dagelijks ingezet. Daarnaast worden deze geuren gewaardeerd om de antibacteriële werking. Gebruikers van activerende geuren zijn bijvoorbeeld sportscholenbedrijven, winkelcentra en hotels.

Deze geur activeert mensen. De frisse geuren van sinaasappel, limoen en citroen voeren hier de boventoon. Deze melange stimuleert vooral lichamelijke activiteit. Mensen voelen zich vrij om te gaan bewegen en de zorgen van alledag achter zich te laten. Eveneens geschikt om de ruimte van een ongecompliceerde frisse geur te voorzien.

Doordat naast sinaasappel ook Litsea en Frangipani als hoofdbestanddeel is gebruikt geeft deze geur een iets zachtere en ook minder zoete geurbeleving. Daarbij geeft de complexiteit van deze geur de gebruiker een extra dimensie. Zeer geschikt om mensen in beweging te krijgen en te betrekken bij de activiteit van het moment.

Deze geur activeert mensen. De frisse geuren van sinaasappel, litsea en de rode mandarijn voeren hier de boventoon. Deze melange stimuleert vooral lichamelijke activiteit. Mensen voelen zich vrij om te gaan bewegen en de zorgen van alledag achter zich te laten. Eveneens zeer geschikt om de ruimte van een frisse geur te voorzien. Nog net iets frisser dan Gute Laune.

Geborgenheid:

Vertrouwenwekkend, verbindend, harmoniserend

Deze geur geeft mensen een veilig en geborgen gevoel. Vertrouwen in het nu én in de toekomst. Maakt de perceptie van de scherpe kantjes van het leven iets minder scherp. De vertrouwde geur van verschillende soorten zoete mandarijn en vanille voeren ons terug naar een vertrouwde omgeving. Vaak wordt deze geur geassocieerd met onze jeugd, toen alles nog goed was en zorgen voor later waren.

Daar waar mensen bij elkaar komen zorgt deze geur voor verbondenheid. Tegenstellingen kunnen worden overwonnen en de deur wordt opengezet voor overeenstemming en eensgezindheid. Door het gebruik van sinaasappel blijft men echter wel fris en oplettend, de geur van roos en rozengeranium zorgt ervoor dat de tegenstellingen overwonnen kunnen worden in een veilige omgeving

Vitaliserend

Helder, bevrijdend, luchtzuiverend

Deze geuren beschikken over een krachtige vitaliserende werking. De geest wordt als het ware geactiveerd en voorbereid op het opnemen van nieuwe informatie. Daarnaast wordt de lucht gereinigd door de sterke bacteriedodende werking van de etherische olie. Veelgebruikte grondstoffen voor deze categorie geuren zijn lemongrass, munt, ceder, mirte uit de Andes en citroen. Deze categorie geuren wordt vaak ingezet bij kantoren, instellingen, scholen/studiecentra, overheden en congrescentra.

Met citroengras, limoen en cederhout als hoofdbestanddeel geeft deze geurmelange een boost aan ons denkvermogen. Mensen kunnen zich beter en langer concentreren. De geest wordt als het ware klaargemaakt om nieuwe informatie te ontvangen en deze vervolgens secuur te verwerken. Slaperigheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Deze geur is zeer geschikt voor gebruik op kantoor of bij het maken van huiswerk. Maar ook in situaties waarbij aanspraak wordt gemaakt op ons creatieve denkvermogen werkt deze geur uitstekend.

Uiterst complexe geur waarin meer dan 15 etherische geur oliën zijn verwerkt. De boventoon wordt aangevoerd door sinaasappel, mimosa en roosgeranium. Hierdoor is deze geur wat bloemiger en zachter dan Clear Mind maar de werking is ook vitaliserend. Deze geurbeleving geeft betere concentratie die bovendien langer volgehouden kan worden. Zowel op kantoor, thuis als op school goed toepasbaar om de prestaties te verbeteren. Voor mensen die aanspraak willen maken op hun creatieve vermogens een aanrader.

Deze geur is ontwikkeld voor maar één doel: de concentratie verbeteren. Bij de samenstelling van deze geurmelange is geen enkele concessie gedaan aan dit ultieme doel. Hierdoor is deze geur dan ook geen allemansvriend. Echter, als de resultaten van haar uitwerking waarneembaar worden is hierin een ‘vriend voor het leven’ meestal snel gevonden.

Ontspannend

Ontspannend, kalmerend, harmoniserend

Na een drukke dag heerlijk ontspannen op een vertrouwde plek. Soms is het dan lastig de dagelijkse hectiek vlot achter ons te laten. Deze geur helpt daarbij. De naam zegt het al – Relax – even ontspannen en weer nieuwe energie krijgen voor de rest van de dag. Sandelhout en Petitgrain geven je het gevoel dat alles weer goed komt, je mag even afstand nemen van de druk die de dagelijkse beslommeringen met zich meebrengen. Vetiver zorgt ervoor dat slapeloosheid en depressieve gevoelens verdwijnen.

Door het gebruik van Lavendel, Ho bladeren en Iris kun je bij deze geur volledig ontspannen. De werking van Lavendel als geur die rust geeft is in de westerse wereld al heel lang bekend. In deze geurmelange wordt die naast 128 andere etherische geur oliën gecompleteerd met Ho bladeren en Iris, die vanuit het verre oosten al heel lang ingezet worden om mensen tot rust te brengen. Lavendel past ook goed bij een levenswijze van reinheid, rust en regelmaat.

Neutraliserend

Neutraliserend, vervrissend, luchtzuiverend

Myrthe uit de Andes, citroengras en citroen geven deze geur een super verfrissende werking. Nare geuren worden niet meer waargenomen en de lucht die wordt ingeademd voelt fris en schoon aan. Hierdoor voelen mensen zich prettiger in de ruimte. De geur geeft een opgeruimd en fris gevoel. Klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Natural Mood Makers

Natural Mood Makers is dé expert op het gebied van het verbeteren van sfeer door natuurlijke geuren. Ik zie het als mijn missie om jou daarbij te helpen.

Ik kijk uit naar onze kennismaking!

Arthur Stuivenberg
Directeur | Eigenaar

Over Natural Mood Makers

Natural Mood Makers is dé expert op het gebied van het verbeteren van de sfeer middels geuren. Met onze natuurlijke geuroliën verbeter je de sfeer in winkels, de concentratie van medewerkers en neem je ongewenste geuren weg.

Onze high-end machines worden geproduceerd in Nederland en Duitsland. Hierdoor kunnen wij altijd de hoogste kwaliteit garanderen. De machines werken met een cartridge-systeem. Deze leveren wij ook in abonnementsvorm. Daarbij bieden wij onze alles-in-1-service. Wij bieden namelijk het product, de installatie, de cartridges en het onderhoud. Daarbij zijn onze oliën altijd natuurlijk én van biologische oorsprong. Dit is goed voor de gezondheid en bovendien voor het milieu.

De voordelen

Onze geuren verbeteren de luchtkwaliteit en daarmee de productiviteit, tot wel 10%. Dit is wetenschappelijk aangetoond. Medewerkers voelen zich daardoor vitaler en prettiger. Iedereen werkt namelijk graag in een ruimte die goede werkprestaties stimuleert. Wanneer je de geur en luchtkwaliteit op kantoor optimaliseert, krijg je meer controle over de productiviteit van de organisatie.

Daarbij kunnen retailers door middel van onze natuurlijke geuroliën de sfeer in hun winkels verbeteren. De winkel is namelijk meer dan een verkooppunt. Daar zijn de retail-deskundigen het inmiddels wel over eens. Beleving in de winkel is daarom essentieel. Deze optimaliseer je door voor iets extra’s te zorgen. De meest geschikte manier hiervoor is geurmarketing. Het heeft namelijk een positief effect op het koopgedrag van de consument. Dit is onderzocht. Het maakt echt een duidelijk verschil. De juiste geur kan het verblijf in een ruimte veraangenamen. Tevens beïnvloedt het op subtiele wijze de gemoedstoestand van mensen. Geen zintuig heeft namelijk zo’n sterke overtuigingskracht als geur. Luister ook naar de podcast: Geur als bepalende succesfactor.

Waarom Natural Mood Makers

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger

Kies voor optimale geurverneveling met geurverstuivers van Natural Mood Makers. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand).

Laat geur voor je werken!