Geur en gezondheid

Geurreceptoren prikkelen

Geurmoleculen prikkelen geurreceptoren in onze neus. Deze prikkels worden rechtstreeks doorgestuurd naar de “hypothalamus” en het limbisch systeem, het gedeelte van de hersenen dat fungeert als centrum van onze emoties. Hierdoor heeft geur direct invloed op de beslissingen die we nemen. Beslissingen worden voor 95% onbewust (dus emotiegedreven) gemaakt. Geur is belangrijk voor de gezondheid.

Antibacteriële en luchtreinigende werking

Etherische oliën hebben bovendien een antibacteriële en luchtreinigende werking. Door deze eigenschap, die in vele studies is aangetoond, hebben ze een positieve invloed op onze gezondheid. In tijden van stress, bijvoorbeeld op beurzen, in de zorg of op kantoor heeft een goede, natuurlijke aromatisering een positieve invloed op medewerkers en klanten. Die draagt ertoe bij dat de luchtwegen minder worden belast, waardoor het aantal ziektegevallen op de werkvoer beperkt blijft. Een door een computeronderneming uitgevoerde studie toont dit duidelijk aan. Ook in verkoudheidsperioden zorgen etherische oliën ervoor dat de kans op besmetting kleiner is.

Geschiedenis geurcultuur

De geschiedenis van de geurcultuur begon meer dan 5.000 jaar geleden. Het roken van wierook, mirre en hout is een van de oudste toepassingen. Zelfs Cleopatra (69 – 30 v.Chr.) was al bekend met de werking van fijne houtsoorten en bloemen en maakte hier bij haar politieke onderhandelingen doelbewust gebruik van. De Perzische arts en geleerde Avicenna (ca. 980 n.Chr.) won al etherische oliën door destillatie en gebruikte deze bij de behandeling van zijn patiënten.

Natural Mood Makers

Natural Mood Makers is dé expert op het gebied van het verbeteren van sfeer door natuurlijke geuren. Ik zie het als mijn missie om jou daarbij te helpen.

Ik kijk uit naar onze kennismaking!

Arthur Stuivenberg
Directeur | Eigenaar

Geniet van en ervaar altijd:

30 jaar ervaring | Natural MoodMakers

30+ jaar ervaring

Geurontwikkeling op maat | Retail | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling op maat

Etherische oliën | Natural MoodMakers

Etherische oliën (niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk en biologisch

High-end apparatuur | Natural MoodMakers

High-end apparatuur Made in Holland

Installatie en onderhoud | Natural MoodMakers

Advies, installatie en onderhoud

Over Natural Mood Makers

Natural Mood Makers is dé expert op het gebied van het verbeteren van de sfeer middels geuren. Met onze natuurlijke geuroliën verbeter je de sfeer in winkels, de concentratie van medewerkers en neem je ongewenste geuren weg.

Onze high-end machines worden geproduceerd in Nederland en Duitsland. Hierdoor kunnen wij altijd de hoogste kwaliteit garanderen. De machines werken met een cartridge-systeem. Deze leveren wij ook in abonnementsvorm. Daarbij bieden wij onze alles-in-1-service. Wij bieden namelijk het product, de installatie, de cartridges en het onderhoud. Daarbij zijn onze oliën altijd natuurlijk én van biologische oorsprong. Dit is goed voor de gezondheid en bovendien voor het milieu.

De voordelen

Onze geuren verbeteren de luchtkwaliteit en daarmee de productiviteit, tot wel 10%. Dit is wetenschappelijk aangetoond. Medewerkers voelen zich daardoor vitaler en prettiger. Iedereen werkt namelijk graag in een ruimte die goede werkprestaties stimuleert. Wanneer je de geur en luchtkwaliteit op kantoor optimaliseert, krijg je meer controle over de productiviteit van de organisatie.

Daarbij kunnen retailers door middel van onze natuurlijke geuroliën de sfeer in hun winkels verbeteren. De winkel is namelijk meer dan een verkooppunt. Daar zijn de retail-deskundigen het inmiddels wel over eens. Beleving in de winkel is daarom essentieel. Deze optimaliseer je door voor iets extra’s te zorgen. De meest geschikte manier hiervoor is geurmarketing. Het heeft namelijk een positief effect op het koopgedrag van de consument. Dit is onderzocht. Het maakt echt een duidelijk verschil. De juiste geur kan het verblijf in een ruimte veraangenamen. Tevens beïnvloedt het op subtiele wijze de gemoedstoestand van mensen. Geen zintuig heeft namelijk zo’n sterke overtuigingskracht als geur. Luister ook naar de podcast: Geur als bepalende succesfactor.

Waarom Natural Mood Makers

Voor wie wij dit al succesvol doen:

Volvo
Amsterdam Museum
Clarks
Samsonite
Girls & Boys

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger

Kies voor optimale geurverneveling met geurverstuivers van Natural Mood Makers. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand).

Laat geur voor je werken!