Natuurlijke geur in de showroom en op beurzen

Daar waar veel mensen met elkaar in contact komen…
In showrooms en bij beurzen en evenementen is een perfecte productpresentatie natuurlijk van essentieel belang. Maar behalve de aandacht voor het product, zijn ook de herkenningswaarde en de CI-uitstraling belangrijk voor de onderneming. Het hele evenement moet bij de bezoekers in gedachten blijven als een positieve ervaring.

Terwijl optische, akoestische en haptische elementen in de professionele beurs- en showroombouw tot het vaste conceptrepertoire behoren, is er aan onze reukzin lange tijd geen aandacht besteed. Volkomen ten onrechte, zoals de internationaal bekende kunstenaar André Heller in de jaren tachtig van de vorige eeuw al kritisch opmerkte. De onder zijn regie tot stand gekomen Swarovski Kristallwelten in Wattens bij Innsbruck(O) worden van het begin af aan dan ook gearomatiseerd met themaspecifieke natuurlijke geuren.

De Kristallwelten zijn sinds de opening in 1995 een enorme publiekstrekker. Het complex is al verschillende keren uitgebreid en zelfs de loop van de straten en wegen in de directe omgeving is ten behoeve van de uitbreiding van het museum aangepast. Een positief neveneffect: door de aromatisering van het museum kon ook de omzet in de Swarovski-shop worden vergroot. De bezoekers blijven dankzij de aromatisering langer en kopen aantoonbaar meer.

Soortgelijke conclusies resulteerden uit enquêtes onder medewerkers en klantstroommetingen van een grote computeronderneming, die een aantal jaren vergelijkend onderzoek deed naar de efficiëntie van de aromatisering van beursstands met natuurlijke oliën. Bovendien nam dankzij de antibacteriële werking van de hoogwaardige etherische oliën het ziekteverzuim onder personeel na de beurs aanzienlijk af. Goed om te weten, toch?

Waarom Natural Mood Makers

Natural Mood Makers

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat wij voor je sportschool of fitnesscentrum kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Over Swarovski Kristallwelten

Sinds 1995 worden de door André Heller gecreëerde Swarovski Kristallwelten in Wattens bij Innsbruck gearomatiseerd met op de lopende evenementen afgestemde natuurlijke geuren. Dit museum heeft inmiddels een oppervlakte van ruim 6.000 m² en is al jarenlang bijzonder populair. Afhankelijk van het thema worden er verschillende geuren gebruikt, zodat ook de reukzin in de juiste stemming wordt gebracht. André Heller staat bekend als een pionier op het gebied van de multimediakunst en heeft al vele bijzondere kunstprojecten bedacht. Ook het idee om natuurlijke geurbeleving toe te passen in de Kristallwelten was van hem afkomstig.

Geniet van en ervaar altijd:

30 jaar ervaring | Natural MoodMakers

30+ jaar ervaring

Geurontwikkeling op maat | Retail | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling op maat

Etherische oliën | Natural MoodMakers

Etherische oliën (niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk én biologisch

High-end apparatuur | Natural MoodMakers

High-end apparatuur Made in Holland

Installatie en onderhoud | Natural MoodMakers

Advies, installatie en onderhoud