Zorg2024-03-12T12:53:46+02:00

Geurmanagement in de zorg: 100% natuurlijk en biologisch

Stel je voor dat potentiële bewoners een willekeurige zorginstelling binnenlopen en verrast worden door een aangename geur. Hiermee kan deze zorginstelling zich écht van anderen onderscheiden.

Zorginstellingen bereiken meer met het inzetten van geurmanagement:

  • Ongewenste geuren worden op een natuurlijke en subtiele wijze verwijderd.
  • Bacteriën, virussen en schimmels worden geëlimineerd.
  • Bepaal zelf de sfeer in de instelling.

De typische ziekenhuisgeur roept bepaalde gevoelens op en door deze geur te veranderen beïnvloed je op een positieve manier de beleving. Hierdoor onderscheid je je als zorginstelling.

Met de professionele inzet van de natuurlijke geuroliën van Natural Mood Makers neem je onaangename geuren weg. Geurervaringen worden door de hersenen namelijk direct vastgelegd. Een patiënt krijgt direct een prettig gevoel wanneer bij de receptie hem of haar een zonnig-vrolijke citrusgeur tegemoet komt. Het is daarom van belang dat zorginstellingen geur overwegen om zich te onderscheiden van de andere instellingen. Zeker in een tijd waarin het zorgstelsel aan grote veranderingen onderhevig is. Met een lichte, natuurlijke aromatisering kan er zonder hoge kosten een blijvend concurrentievoordeel worden gerealiseerd.

Instellingen kunnen nu stoppen met geld te laten liggen door te veel verzuim, ongeconcentreerde medewerkers en irritatie door onprettige geuren. In plaats daarvan kunnen zij genieten van een instelling waar bewoners, bezoekers en patiënten zich prettig voelen, goed hun werk kunnen doen en waar je jezelf ook prettiger voelt.

Zo vermindert de etherische geurolie van naaldhout bijvoorbeeld het besmettingsgevaar in een griepperiode. Natuurlijke geurolie heeft namelijk een eliminerende werking op bacteriën, virussen en schimmels. Lavendel en sinaasappel hebben van nature een positieve invloed op de stemming. Vooral bij angstpatiënten zorgen deze geuren ervoor dat zij de behandelingen duidelijk meer ontspannen ondergaan. Hierdoor leveren deze minder stress op voor alle betrokkenen.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat zuivere etherische oliën een therapeutische werking hebben. Aromatherapie behoort in veel klinieken en praktijken tot het vaste aanbod aan alternatieve geneesmethoden. Een daarbij passende natuurlijke aromatisering kan het betreffende behandelingsconcept positief beïnvloeden.

Wil je graag weten wat natuurlijke geur voor jouw instelling kan betekenen?
Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Vraag hier onze whitepaper ten behoeve van de zorg aan
Wil je alvast inzicht krijgen in wat natuurlijke geur voor zorginstellingen kan doen? Klik op onderstaande button om onze whitepaper daarover te downloaden.

Lees hier een gerelateerde Client Case:

In een woonvoorziening voor zorg is geur heel bepalend

“Een goede eerste indruk kun je maar één keer geven” In het lommerrijke Baarn heet woon- en zorgvoorziening Bloemendael aan de Nassaulaan bewoners, bezoekers en verwanten een warm welkom, mede dankzij de natuurlijke geuren van Natural Mood Makers. “Het is een heel goede manier om ons te onderscheiden. Mensen die hier voor het eerst komen, merken de prettige geur direct Lees verder

Natural Mood Makers | adviesgesprek

Natural Mood Makers is dé expert op het gebied van het verbeteren van sfeer door natuurlijke geuren. Ik zie het als mijn missie om jou daarbij te helpen.

Arthur Stuivenberg
Directeur | Eigenaar

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel naar 085 877 15 71, stuur een e-mail naar info@naturalmoodmakers.nl of:

Geniet van en ervaar altijd:

30 jaar ervaring | Natural MoodMakers

30+ jaar ervaring

Geurontwikkeling op maat | Retail | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling op maat

Etherische oliën | Natural MoodMakers

Etherische oliën (niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk én biologisch

High-end apparatuur | Natural MoodMakers

High-end apparatuur Made in Holland

Installatie en onderhoud | Natural MoodMakers

Advies, installatie en onderhoud

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger

Kies voor optimale geurverneveling met geurverstuivers van Natural Mood Makers. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand).

Laat geur voor je werken!

Go to Top