100% natuurlijke en biologische geurmarketing geeft sauna en spa centra’s de juiste beleving

En als we dan echt tot rust willen komen…
In het exclusieve vier- en vijfsterrensegment genieten luxe spa’s en sauna’s een grote populariteit bij bezoekers met de meest uiteenlopende culturele achtergronden. Ontspanning op topniveau moet ervoor zorgen dat gasten zorgeloos kunnen genieten. Dat is in elk geval de intentie van ontwerpers in de luxe wellness-design-architectuur.

Beleven op alle vlakken

In sauna en spa centra’s ziet het er in de praktijk echter vaak heel anders uit. Luchtjes van schoonmaakmiddelen en chemicaliën (zoals chloor voor het zwembad), lichaamsgeuren en muffe lucht door de aanwezigheid van vocht (bijvoorbeeld in kruiden- en biosauna’s waar de temperatuur veel lager ligt dan in normale sauna’s) hebben een negatieve invloed op het ‘wellnessklimaat’. Helaas laat dit bij de bezoekers vervelende herinneringen achter. We weten allemaal dat vooral lichaamsgeuren als buitengewoon onaangenaam worden ervaren.

Tegen deze achtergrond is een lichte natuurlijke aromatisering niet alleen een waardevol ad-hoc-hulpmiddel. Maar het is ook een efficiënte en niet te onderschatten marketingtool. Het zorgt er namelijk voor dat de bezoekers met plezier aan de betreffende spa of sauna zullen terugdenken. Bovendien worden hygiënemaatregelen dankzij de aantoonbare antibacteriële werking van natuurlijke etherische oliën effectief ondersteund. Beslissers op het gebied van wellness die het belangrijk vinden dat hun voorziening aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, mogen niet vergeten ook de zogenaamde ‘soft values’ bij die eisen te betrekken. Een goede luchtkwaliteit maakt daarvan deel uit. Een lichte, natuurlijke aromatisering kan hier het verschil maken. Benieuwd wat wij voor jouw wellness kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Natural Mood Makers

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat wij voor je sauna en/of spa kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Waarom Natural Mood Makers

Sportscholen en gym’s

Steeds meer ondernemers besluiten zich dan ook op deze markt te gaan richten. Sportscholen onderscheiden zich ten opzichte van elkaar door bijvoorbeeld mooie fitnessapparaten, een gezellige bar, goedwerkende airco en vriendelijk personeel. Dat kost natuurlijk veel geld, maar het is nu eenmaal noodzakelijk om de concurrentie het hoofd te bieden. Een prettige geur wordt daarbij helaas vaak vergeten.

Eén van de grootste ergernissen op sportscholen is namelijk de nare geur die aanwezig is in kleed- of doucheruimten of erger nog, in de ruimte waar de fitnesstoestellen staan. Kijk, mensen die zich inspannen verspreiden nu eenmaal geurtjes, dat weten we allemaal. Maar zeker als vervolgens de ventilatie niet optimaal is kunnen de andere bezoekers zich daaraan flink storen. Dat doet afbreuk aan het imago van je onderneming. Dit afbreukrisico is echter precies datgene wat een ondernemer in deze markt niet kan gebruiken. Er komen immers steeds meer concurrenten bij, die allemaal in dezelfde vijver vissen. Daarom moeten opmerkingen als “Wat stinkt het hier” voorkomen worden. Heb je zelf wel eens op het “juiste” moment kritisch de geur opgesnoven binnen je bedrijf? Of vraag je het je bezoekers van je club wel eens? Misschien heb je zelfs al eens een luchtverfrisser met synthetische geuren geplaatst en dat je daar dan ook weer klachten over ontving….

Er is echter een veel betere oplossing. Natural Mood Makers biedt professionele systemen die werken met natuurlijke geuren. Hierdoor heb je altijd precies de juiste hoeveelheid natuurlijke geur in huis. De natuurlijke geur zorgt ervoor dat bezoekers zich aantoonbaar prettiger voelen en vervelende geurtjes worden niet meer waargenomen. Neem voor meer informatie of bezoek van een van onze adviseurs contact met ons op.

Geur is emotie, geur overtuigt

De nieuwe reislust – wellness bijzonder in trek

Uit onderzoek gedaan door de Duitse ANWB* en volgens trendwatchers** blijkt dat de trend om korte vakanties te houden, toeneemt en dat we steeds vaker een paar keer per jaar op reis gaan. In de vakantie doen we ook graag iets voor onze gezondheid. Een exclusieve ambiance heeft daarbij de uitdrukkelijke voorkeur. En wellness staat in het middelpunt. ‘Iets goeds doen voor jezelf met al je zintuigen’ wordt een ritueel.

Tegen deze achtergrond doen spa’s, sauna’s en wellnesscentra er goed aan ook instrumenten in hun concepten te integreren die de reukzin aanspreken. Dat zij zich daarbij onderscheiden van de concurrentie, is evident.

*o.a. 2000X Zukunftsletter Matthias Horx, Bonn
**o.a. G+J Branchenbilder, Wellness- und Geschäftsreisen, Märkte + Tendenzen, Hamburg

Geniet van en ervaar altijd:

30 jaar ervaring | Natural MoodMakers

30+ jaar ervaring

Geurontwikkeling op maat | Retail | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling op maat

Etherische oliën | Natural MoodMakers

Etherische oliën (niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk én biologisch

High-end apparatuur | Natural MoodMakers

High-end apparatuur Made in Holland

Installatie en onderhoud | Natural MoodMakers

Advies, installatie en onderhoud

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger

Kies voor optimale geurverneveling met geurverstuivers van Natural Mood Makers. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand).

Laat geur voor je werken!