Hoe kun je op kantoor de kwaliteit van lucht verbeteren?

Hoe kun je op kantoor de kwaliteit van lucht verbeteren?

Natuurlijke geur op de zaak

Dat natuurlijke geuren (ook wel essentiële oliën of etherische oliën) veel impact hebben op hoe we ons voelen is inmiddels wel aangetoond in vele onderzoeken. Logisch dus dat je geur ook op kantoor kunt inzetten. Ze werken bovendien ook antibacterieel. Interessant, niet?

Als je binnenkomt, direct bij de entree

Natuurlijke geuren op kantoor zijn nu om verschillende redenen zeer actueel. Dat merken we bij Natural Mood Makers iedere dag! Maar waar pas je natuurlijke geuren doeltreffend toe in een bedrijfsmatige omgeving? Laten we bij het begin beginnen. Juist! Bij de entree natuurlijk, daar waar bezoekers, klanten en eventuele nieuwe medewerkers de eerste indruk van jouw onderneming krijgen. En je weet wat ze zeggen: een eerste indruk kun je maar één keer maken. Alles uit de kast dus voor het optimaal gewenste effect! Een mix van bergamot met mandarijn en sinaasappel zorgt ervoor dat bezoekers of gasten zich direct welkom voelen. Niet te frivool, maar wel gewoon erg lekker! Voegen we jasmijn, lavendel en rozemarijn toe, dan kom je vanzelf in een goed humeur. Dat kan nooit kwaad als het om slim zakendoen gaat!

Hoe kun je op kantoor de kwaliteit van lucht verbeteren? | Natural Mood Makers

Kantoortuinen

Nu ‘het nieuwe werken’ in populariteit toeneemt, moeten veel mensen eraan geloven: een vaste plek wordt een flexplek in een kantoortuin en een flexplek is…tja, nooit helemaal van jou. Daarom ligt de voorheen zo geprezen kantoortuin nu regelmatig onder vuur: ze kunnen leiden tot verminderde concentratie van de medewerkers. Bovendien zijn onwenselijke geuren direct verbonden aan het fenomeen kantoortuin. Hoogste tijd voor een subtiele geurmelange van pepermunt, den en grapefruit. Deze mix helpt om je beter te voelen en je langer te kunnen concentreren zodat je gewoon beter kunt presteren.

(SBS) Sick Building Syndrome

Trouwens, wist je dat het begeuren van kantoorruimte met natuurlijke geuroliën een antibacteriële en antivirale werking heeft? Oké, de ene etherische geurolie werkt misschien wat sterker dan de ander, maar synthetische geuren doen helemaal niets op dat punt. Met natuurlijke geuren als den, lavendel en tijm kun je de lucht uitstekend desinfecteren. Daardoor heb je veel minder last van het vervelende ‘Sick Building Syndrome’, een gemene bedreiging waar menig kantoormedewerker onder gebukt gaat zonder dat hij of zij het in de gaten heeft. En heb je de pech om uitgerekend vandaag naast je snipverkouden collega te moeten flexen, dan weet je dat de lucht in elk geval wordt gezuiverd. Luchtkwaliteit op kantoor verdient dus alle aandacht! Neem gerust contact met ons op om een overzicht van onderzoeksgegevens op dit punt op te vragen.

In de kleedkamer en het toilet

In ieder gebouw zijn er plekken waar het minder prettig ruikt. Met natuurlijke geuren kun je deze onwenselijke luchtjes neutraliseren. Dit werkt beter dan de nare geur te overstemmen met een synthetische geur. Een voorbeeld: als je eucalyptus, lemon grass en sinaasappel gelijktijdig inzet, zijn de meeste vieze geuren niet meer waarneembaar. Hoe simpel kan het zijn!

Muffe vergaderruimten zijn niet zo effectief

Daar waar medewerkers moeten vergaderen is concentratie uiteraard erg wenselijk. Maar ook het stimuleren van creativiteit is een belangrijke factor. Denk maar aan een brainstormsessie of wanneer het probleemoplossend vermogen van de mensen op de proef wordt gesteld. Daarnaast is het fijn als de vergaderruimte na een flinke vergadersessie ook nog lekker fris blijft ruiken – inderdaad, óók met het oog op de collegae die na jou de ruimte betreden. Kies je voor een super-citrus melange met citroen, limoen en misschien nog wat sinaasappel, dan blijf je goed alert! Voor de nodige creativiteit kunnen we vanille en mirre toevoegen. Zullen we wedden dat het werkt?

Ook in jouw kantoor een natuurlijke geur

Natural Mood Makers helpt bedrijven om op een natuurlijke wijze de luchtkwaliteit op hun kantoorlocatie te verbeteren. We laten graag zien hoe dat in zijn werk gaat: met 100% natuurlijke geurolie en professionele geurverstuivers die eventueel aansluitbaar zijn op de bestaande luchtbehandelingsinstallatie in het gebouw. Want dat is het mooie van Natural Mood Makers. Wij gaan voor het hele pakket: advies over geuren en machines, wij leveren de olie, regelen de installatie en zorgen voor het onderhoud. Zo heb jij er geen omkijken naar! Neem snel contact op voor een vrijblijvend advies.

PS: We praten je ook graag bij over de relatie tussen ziekteverzuim en luchtkwaliteit!

(Foto: Alex Kotliarskyi op Unsplash)