Veelgestelde vragen2024-06-17T14:08:24+02:00

Veelgestelde vragen

Kan ik een allergische reactie krijgen van natuurlijke geuren?2022-04-13T10:24:47+02:00

Allergische reacties komen bij de professionele inzet van natuurlijke geuren normaliter nooit voor. Graag verwijzen wij naar het document ‘Customer information on allergy risks’ dat Primavera naar aanleiding van een persbericht van Forum Essenzia hierover schreef.

Kan zelfs een prettige geur me gaan irriteren als ik er de hele dag mee in contact ben?2022-03-30T07:07:12+02:00

Ja, in principe is het heel goed mogelijk dat een bepaalde geur gaat irriteren als je daaraan de gehele dag door wordt blootgesteld. Een uitzondering daarop zijn echter 100% natuurlijke geuren; doordat deze geurstoffen een zeer snelle gewenning bewerkstelligen wordt de geur na ca. een kwartier niet meer opgemerkt, daardoor blijft irritatie uit.

Kan geurolie vlekken of aanslag veroorzaken in de ruimte die begeurd wordt?2022-03-30T07:06:35+02:00

Nee, en eigenlijk is de term ‘etherische geurolie’ ook wel een beetje misleidend. Het is namelijk helemaal geen olie (zoals bijvoorbeeld olijfolie), maar een vluchtige substantie. Deze wordt direct in de lucht opgenomen en door natuurlijke ventilatie (open raam of deur, mechanische ventilatie of ventilatieroosters) geleidelijk uit de ruimte verwijderd. Daardoor kan het zich niet hechten aan oppervlakken in de ruimte.

Kunnen, omdat niet iedereen van dezelfde geur houdt, sommige natuurlijke geuren ook mensen afstoten?2022-03-30T07:05:53+02:00

Het kan soms het geval zijn dat iemand een bepaalde geur niet lekker vindt. Maar eigenlijk alleen als gewerkt wordt met een enkelvoudige geur (dus alleen sinaasappel of alleen lavendel). Natural Mood Makers werkt echter altijd met geurmelanges en bovendien meestal in zeer lichte doseringen. Hierdoor komt het zelden voor dat een bezoeker of gast de gebruikte geur zal kwalificeren als een onprettige geur. Daarnaast weten wij uit ervaring welke geuren in het algemeen als prettig worden ervaren.

Kan bij de uit derdewereldlanden afkomstige geuroliën sprake zijn van kinderarbeid of slechte arbeidsomstandigheden?2022-03-30T07:05:24+02:00

Helaas komen in landen in Azië en Afrika nog heel vaak misstanden voor met betrekking tot de arbeidsomstandigheden. Dit probleem is voor inkopers van geurolie over het algemeen heel erg lastig te omzeilen. Daarom heeft Primavera negen plantages in eigendom, verspreid over de wereld, vanwaar heel veel verschillende geuroliën betrokken kunnen worden. Van olie afkomstig van deze plantages kan de keiharde garantie gegeven worden dat arbeidsomstandigheden voldoen aan de algemeen aanvaarde normen.

Als ik meer effect wil hebben van een geur moet ik zoveel mogelijk van die geur verspreiden, toch?2022-03-30T07:04:47+02:00

Nee, het klopt niet dat meer geur gelijk staat aan meer effect. Integendeel zelfs. Uit onderzoek is juist naar voren gekomen dat lagere geurdoseringen een sterker effect bewerkstelligen. Dit komt doordat ons gedrag veel sterker beïnvloedt wordt door het onderbewuste dan door het bewuste gedeelte van de hersenen. Bekijk dit filmpje op YouTube maar eens!

Merken bezoekers of klanten het direct (met alle gevolgen van dien) als er in een ruimte geurmanagement is toegepast?2022-03-30T07:04:07+02:00

Nee, beïnvloeding door natuurlijke geur wordt meestal juist niet opgemerkt door bezoekers of klanten. Het geschiedt namelijk vrijwel altijd op onbewust niveau (zie ook vraag 6). Mensen merken er dus weinig of niets van (behalve dat ze zich prettiger gaan voelen).

Inmiddels is algemeen bekend dat je met de effecten die geuren oproepen heel goed bepaalde doelstellingen kunt behalen. Waarom is er dan niet veel meer onderzoek naar deze effecten gedaan?2022-03-30T07:03:40+02:00

Ja, dat is een interessante vraag: waarom is er niet meer valide onderzoek gedaan naar de invloed van natuurlijke geuren? Eigenlijk kan deze vraag heel gemakkelijk beantwoord worden. Onderzoek is, zoals bekend, natuurlijk erg duur. Vooral goed gedragsonderzoek kost vaak erg veel tijd en dus geld. Grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld farmaceuten, investeren toch graag in onderzoek naar producten omdat ze die dan vervolgens kunnen octrooieren. Etherische geurolie is echter een product waarvoor geen octrooi aangevraagd kan worden (net als bijvoorbeeld niet voor water of eikenhout). Dit is er de reden van dat er slechts mondjesmaat onderzoek wordt gedaan naar de sinds eeuwen bekende antibacteriële en sfeer- en gedragsbepalende eigenschappen van etherische geurolie. Het onderzoek dat wel beschikbaar is komt meestal van hogescholen of universiteiten.

Natuurlijke geuren worden op veel verschillende plaatsen op aarde geproduceerd. Hoe kun je van bepaalde landen zeker weten dat de geuren die daar vandaan komen op 100% biologische wijze geproduceerd zijn?2022-03-30T07:02:40+02:00

Garanderen dat de geuroliën ook echt biologisch zijn geproduceerd kunnen de meeste importeurs niet. Certificering daarvan staat ook nog in de kinderschoenen. Primavera heeft daar echter iets op gevonden. Naast dat Primavera negen eigen plantages in bezit heeft (zie ook vraag 5), waardoor ze de productiekolom helemaal kan beheersen, vindt er nog een extra controle plaats. Op het moment namelijk dat de etherische geurolie bij Primavera in Duitsland aankomt, neemt men een monster van iedere container. Dit monster wordt middels de inzet van een gaschromatograaf gecontroleerd op stoffen die er niet in horen te zitten. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: residuen van bestrijdingsmiddelen of kunstmest, maar ook synthetisch geproduceerde geurolie of een vulmiddel. Op deze manier kan Primavera wél garanderen dat de geurolie 100% natuurlijk én biologisch is.

Zijn er dierproeven gedaan om de veiligheid van de geuroliën voor mensen te garanderen?2022-03-30T07:01:38+02:00

Nee, Primavera voert nooit producten waarmee dierproeven zijn gedaan. Hoewel de geurolie soms ook ingezet wordt voor cosmetische doeleinden is er dus nooit getest op dieren. Primavera heeft een andere methode ontwikkeld om de veiligheid voor mensen te garanderen. Daarvoor heeft Primavera ook een certificering van het Duitse keurmerk IHTN.

Synthetische geurolie heeft vaak een wat lagere literprijs, dan kan ik toch beter met deze synthetische geuren werken dan met natuurlijke etherische geurolie?2022-03-30T07:01:07+02:00

Het klopt dat synthetische geuren per liter meestal lager in prijs zijn. Natuurlijke geuren (etherische geuroliën) hebben echter een aantal voordelen die van belang zijn.

  1. Etherische geurolie heeft een antibacteriële werking, dit is niet het geval bij synthetische geuren.
  2. Etherische geurolie is bij fijne verneveling in staat onprettige geuren daadwerkelijk uit de lucht te halen (in tegenstelling tot het overstemmen van stank met synthetische geuren).
  3. Doordat onze neus sneller went aan natuurlijke geuren dan aan synthetische geuren is de inzet van natuurlijke geuren zeer wenselijk bij bijvoorbeeld geurmarketing in de Retail. Dit met het oog op een snellere gewenning door het personeel.
  4. Vanuit de aromatherapie is bekend dat etherische oliën en helende werking hebben op mensen. Dit is niet het geval bij synthetische geuren.
Ik hoor regelmatig dat etherische oliën bacteriën, virussen en schimmels kunnen elimineren. Maar daar is toch geen wetenschappelijk bewijs voor?2022-03-30T07:00:21+02:00

Onderzoek is het bewijs
Veel professionals die beroepsmatig te maken hebben met de kwalijke invloed van bacteriën, virussen en schimmels op onze gezondheid weten het al: etherische olie elimineert deze ziekmakers. Vaak krijgen wij echter de vraag ‘’Maar hoe zit dat dan met de wetenschappelijke bewijsvoering daarvoor?” Vraag hier onze brochure aan met de wetenschappelijke onderbouwing.

Geniet van en ervaar altijd:

30 jaar ervaring | Natural MoodMakers

30+ jaar ervaring

Geurontwikkeling op maat | Retail | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling op maat

Etherische oliën | Natural MoodMakers

Etherische oliën (niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk én biologisch

High-end apparatuur | Natural MoodMakers

High-end apparatuur Made in Holland

Installatie en onderhoud | Natural MoodMakers

Advies, installatie en onderhoud

Ervaringen van onze klanten:

Szamen

Casemanager Hans Stalenhoef zocht een natuurlijke, niet overheersende geur Lees verder

Natural Mood Makers

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat wij voor winkels, showrooms, zorginstellingen of kantooromgevingen kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger

Kies voor optimale geurverneveling met geurverstuivers van Natural Mood Makers. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand).

Laat geur voor je werken!

Go to Top