Natural Mood Makers en de beleving van geur

Natural Mood Makers en de beleving van geur

Jouw basis voor geurbeleving: Natural Mood Makers

Natuurlijk weet je dat geur heel bepalend is voor de juiste sfeer in je winkel, kantoor, showroom, instelling of hotel. Maar wist je ook dat geur het aankoopgedrag van je klanten positief beïnvloedt? En dat is nu precies de kern van geurmarketing. Nog zo’n opmerkelijk verschijnsel: als je toeziet op een betere luchtkwaliteit daalt het ziekteverzuim, terwijl de productiviteit toeneemt. Natuurlijke geur verdient dus alle aandacht – waar je ook werkt en wat je ook doet! Deze conclusie was de directe aanleiding om in 2012 met Natural Mood Makers van start te gaan.

De oprichting van Natural Mood Makers in 2012

De effecten van geur

Arthur Stuivenberg is sinds de oprichting in 2012 het gezicht van Natural Mood Makers, een ondernemer die zijn sporen in de high end koffie-industrie heeft verdiend. Uh, koffie? “Jazeker! Want vanuit het gevoel en de prettige associaties dat het aroma van koffie oproept  – gezelligheid, een goed gevoel, verbondenheid – stelden wij ons de volgende vraag: als geur zoveel met een mens doet, waarom zetten we geur dan niet professioneel in?”

Geurmarketing

Dat bleek helemaal te kloppen! Arthur: “Wij hebben ons verdiept in het effect van geur, studies gevolgd, onderzoeken bestudeerd en de nieuwste ontwikkelingen op de voet gevolgd. Bij bekende merken als BMW, Lufthansa en Clarks is geurmarketing bijvoorbeeld een vast onderdeel van de communicatiestrategie. Het basisprincipe? Medewerkers, gasten en klanten voelen zich prettiger bij de juiste geur. Daarom werken wij met geurmarketing retail, geurmarketing zorg, geurmarketing kantoor en geurmarketing horeca. Met alle positieve gevolgen van dien.”

100% Zuivere, natuurlijke geurolie (BIO)

Het is van belang het volgende te vermelden. Wij hebben het hier niet over kunstmatige geurstoffen of over luchtverfrissers die synthetische geuren verspreiden. Onze geuren zijn namelijk gebaseerd op zuivere, etherische oliën (BIO) met een aantoonbaar positief effect op het koopgedrag, de stemming en de gezondheid.

Natural Mood Makers en de beleving van geur | Natural Mood Makers

Geursysteem

Geur werkt alleen positief als het op de juiste manier wordt verneveld. Voor het verspreiden van natuurlijke geuren zijn dus professionele geursystemen nodig. Arthur: “We deden onderzoek op het gebied van geurmachines en geurverspreiders en bestudeerden het effect van etherische geurolie op het menselijk gedrag. Deze inzichten inspireerden ons om anderen te helpen.” Inmiddels is Natural Mood Makers uitgegroeid tot een innovatieve marktspeler op het gebied van professionele geurmarketing, luchtkwaliteit verbetering en stankverdrijving.

Jouw ervaring met geur!

Wij praten graag en veel over ons vak, vandaar dat we dit blog publiceerden. Super leuk dat je met ons meeleest! Maar nog liever vernemen wij jouw eigen ervaringen met geur. We beantwoorden ook met plezier je vragen hierover. Wil je graag eens weten wat geur voor jouw bedrijf of instelling kan betekenen? Zou je de luchtkwaliteit op kantoor willen verbeteren met lager verzuim als resultaat? Of zoek je een natuurlijk middel om nare luchtjes te neutraliseren? Neem gerust contact op!

(Foto: Brigitte Tohm op Unsplash)