Natuurlijke geur toegepast in de zorg2024-03-12T12:55:50+02:00

Natuurlijke geur toegepast in de zorg

De zorg is een heel dankbare gebruiker van natuurlijke geuren. Natuurlijke geuren (of etherische geurolie of essentiële oliën) worden in de zorg meestal op drie terreinen ingezet:

Aromatherapie in de zorg

Vele onderzoeken tonen aan dat patiënten maar ook personeelsleden zich prettiger voelen als er rustgevende etherische geuroliën in de lucht worden verspreid. Zaken als agitatie (bij sommige soorten dementie) maar ook onrust, slapeloosheid, angst, stress en ander problematisch gedrag kunnen voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener met natuurlijke geuren worden aangepakt. Daarnaast is het gemakkelijk voor te stellen dat een omgeving met meer ‘schoonbeleving’ doordat het er prettig ruikt, het genezingsproces ten goede komt.

Anti bacteriële werking

Etherische oliën zijn in staat bacteriën en schimmels uit de lucht te verwijderen. Het is daarbij wel een voorwaarde dat de geurolie extreem fijn verneveld in de lucht gebracht wordt (< 0,1 Mu). Zie hiervoor ook het persbericht van Primavera Life d.d. 13-04-2015.

Stankbestrijding

Sinds ook in de zorg de term ‘marktwerking’ een heel gewoon begrip is geworden, staan steeds meer leidinggevenden open voor een veelgehoorde klacht in de zorg: ‘het ruikt hier niet prettig’. In het verleden werd hieraan geen of weinig aandacht besteed. Maar vooral op de gesloten afdelingen in de zorg kan de stank soms ondraaglijk zijn. Dit terwijl iedereen zich ervan bewust is dat familie en vrienden minder snel langskomen bij bijvoorbeeld oma of opa als het daar niet lekker ruikt. En dat komt de zorgvrager uiteraard niet ten goede.

Natuurlijke geur, die middels onze professionele geurverstuiver in het luchtbehandelingssysteem wordt gebracht, haalt de ongewenste geur daadwerkelijk uit de lucht. Lees verder over het bestrijden van stank: zorginstelling voor bejaardennare geuren bestrijdenhoe het werktgeuren neutraliseren.

Whitepaper zorg

Natural Mood Makers heeft haar ervaringen in de zorg samengevat in een handige whitepaper met de titel: ‘’De potentie van natuurlijke geuren in de zorg’’. Hierin kunnen managers en verzorgenden inspiratie opdoen voor het professioneel inzetten van geur in de zorg. Dit whitepaper is hier gratis te downloaden.

Natural Mood Makers

Natural Mood Makers is dé expert op het gebied van het verbeteren van sfeer door natuurlijke geuren. Ik zie het als mijn missie om jou daarbij te helpen.

Ik kijk uit naar onze kennismaking!

Arthur Stuivenberg
Directeur | Eigenaar

Geniet van en ervaar altijd:

30 jaar ervaring | Natural MoodMakers

30+ jaar ervaring

Geurontwikkeling op maat | Retail | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling op maat

Etherische oliën | Natural MoodMakers

Etherische oliën (niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk en biologisch

High-end apparatuur | Natural MoodMakers

High-end apparatuur Made in Holland

Installatie en onderhoud | Natural MoodMakers

Advies, installatie en onderhoud

Ervaringen van onze klanten:

Szamen

Casemanager Hans Stalenhoef zocht een natuurlijke, niet overheersende geur Lees verder

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger

Kies voor optimale geurverneveling met geurverstuivers van Natural Mood Makers. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand).

Laat geur voor je werken!

Go to Top