Werkplekken die blij en productief maken

Natuurlijke geuren op kantoor horen bij Het Nieuwe Werken

Werken onafhankelijk van tijd en plaats, beter bekend als Het Nieuwe Werken, zien we steeds meer. Die opmars heeft effect op de inrichting van kantoorpanden en werkplekken. De kantoortuin met flexibele werkplekken in één ruimte mag dan ingeburgerd zijn, maar kent ook nadelen. Luchtkwaliteit verdient daarom bijzondere aandacht op de zaak.

Optimale inrichting

Het Nieuwe Werken (HNW) kan om verschillende redenen op de zaak worden ingezet, bijvoorbeeld om een aantrekkelijke, flexibele werkgever voor (toekomstige) werknemers te zijn. Een ander belangrijk argument is dat je de kosten kunt drukken door minder vierkante meters te gebruiken. Hoe dan ook, de ruimte op kantoor wordt kleiner en intensiever gebruikt. Dat dwingt je om over de optimale inrichting van het bedrijf na te denken.

Functionaliteit

Essentieel bij de inrichting van werkplekken op kantoor is de functionaliteit van de werkplek. Waar worden de werkplekken voor gebruikt, wat zijn de eisen van de medewerkers, wat wil de organisatie uitstralen en welke stijl past daarbij? Deze vragen zijn van cruciaal belang bij het inrichten van een modern kantoor of kantoortuin.

Geuren en kleuren

Het kenniscentrum Center For People and Buildings (CFPB) doet onderzoek naar tevredenheid omtrent werkplekken op kantoor. In een artikel over Het Nieuwe Werken zegt een deskundige dat je de core business van een bedrijf of organisatie versterkt met huisvesting en inrichting. Daarbij zijn zaken als geuren en kleuren, geluid en privacy heel belangrijk.

Meer concentratie

CFPB constateert dat veel medewerkers die in kantoortuinen werken ontevreden zijn over het binnenklimaat en zich slecht kunnen concentreren. Terwijl juist concentratie en comfort de individuele productiviteit bevorderen. Een mogelijke oplossing is het creëren van aparte werkplekken waar medewerkers zich kunnen terugtrekken. Maar is het niet veel efficiënter als je gewoon op dezelfde plek op kantoor kunt blijven zitten? Met de inzet van de juiste natuurlijke geuren, zoals citroen, rozemarijn of eucalyptus bereik je dat het geestelijke uithoudingsvermogen van medewerkers stijgt. En dat is weer goed voor de concentratie en de productiviteit binnen je bedrijf.

Natuurlijke geuren

Wil jij weten hoe je met natuurlijke geuren werkplekken creëert die blij en productief maken? Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Natural Mood Makers voor advies op maat.

(Foto Crew op Unsplash)