Samsonite Europe NV

Het Belgische hoofdkantoor van Samsonite, internationale trendsetter op het gebied van hoge kwaliteitskoffers en tassen, heeft natuurlijke geuren effectief ingezet om de gezondheid van de medewerkers te bevorderen.

Samsonite wil aangename werkomgeving voor de medewerkers

“Winterkwalen te slim af met natuurlijke geur”

Aromatherapie

Samsonite streeft niet alleen naar een aangename werkomgeving voor haar medewerkers, maar ziet in het gebruik van natuurlijke geuren ook de mogelijkheid om de verspreiding van de klassieke winterkwalen aan te pakken. Hoofd facilitaire zaken van Samsonite: “We hebben mensen in huis met ervaring in aromatherapie. We hadden echter een competente partner nodig die niet alleen de etherische oliën, maar ook de bijbehorende technologie levert.”

100% pure essentiële oliën

Natural Mood Makers was de aangewezen partij om hiermee aan de slag te gaan, waarop samen met Samsonite een op maat gesneden begeuringsplan werd ontwikkeld. Sinds enkele jaren worden bij Samsonite nu verschillende afdelingen heel subtiel geparfumeerd met 100% natuurlijke geuren. De Arotec 2 geurverstuiver – een geavanceerd geurapparaat geleverd door Natural Mood Makers – werd daarvoor geïntegreerd in het bestaande ventilatiesysteem.

Antibacteriële werking van natuurlijke geur

De geur Clean Air van Primavera die Samsonite gebruikt, is een bestseller op de werkvloer. Het recept bestaat onder meer uit citroengras, mirte uit de Andes, nanamunt en citroen, met een bewezen lucht reinigende en antibacteriële werking. De medewerkers ervaren de genuanceerde geur als aangenaam en prettig. Deze positieve ervaring zorgt ervoor dat Samsonite ook geurmanagement in de andere bedrijfsgebouwen gaat invoeren.

Meer over luchtkwaliteit op de werkvloer

Natural Mood Makers

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat wij voor winkels, showrooms, zorginstellingen of kantooromgevingen kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.