PRIMAVERA wint de Duitse duurzaamheidsprijs 2022

PRIMAVERA, biologische pionier, wegbereider en leider in kwaliteit op het gebied van bio-aromatherapie, is bekroond met de Duitse duurzaamheidsprijs 2022 in de categorie ’Bedrijf’.

Met meer dan 1.000 deelnemers is de verkiezing, die dit jaar voor de 14e keer werd gehouden, een van de grootste in zijn soort in Europa. Prijzen worden uitgereikt aan bedrijven die een échte bijdrage leveren aan de duurzame transformatie van de economie. PRIMAVERA ontvangt de prijs voor haar inzet voor biodiversiteit. Dit is niet alleen verankerd als een vast doel in de bedrijfsfilosofie van het bedrijf, maar vormt ook de focus van haar dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld door het gebruik van plantaardige grondstoffen uit de biologische landbouw of de ondersteuning van lokale boeren wereldwijd.

“Duurzaamheid is de basis van ons werk”, dat zeiden de oprichters Ute Leube en Kurt L. Nübling tijdens de feestelijke prijsuitreiking. “Wij zijn ervan overtuigd dat alleen een positieve samenwerking, met de natuur en de mens, blijvende vruchten zal afwerpen. We zien de prijs, waar we erg blij mee zijn, als een mooie bevestiging van onze decennialange inzet. Klanten bedanken ons al vele jaren met hun vertrouwen. Voor ons zijn beide een verplichting voor de toekomst.”

Bij PRIMAVERA zijn duurzame en eerlijke handel en management sinds de oprichting van het bedrijf in 1986 stevig verankerd in de kern van het merk. Zoals de jury in haar toelichting schrijft, kan de buitengewone inzet voor biodiversiteit op veel punten worden vastgesteld. Sinds het begin vertrouwt het bedrijf op het gebruik van gecertificeerde biologische plantaardige stoffen, bevordert het de uitbreiding van de biologische teelt wereldwijd en leeft het voorbeeldige biodiversiteit in het “natuurlijke paradijs” op de bedrijfslocatie.

Duurzame, reële waardeketen van de plant tot het eindproduct

Primavera’s assortiment, dat in het professionele bereik alleen 100% natuurlijke geuroliën (BIO) en geavanceerde verstuivingsapparatuur omvat, maken voornamelijk gebruik van plantaardige producten uit de biologische teelt of duurzame gecertificeerde wild-pluk. Deze worden geteeld en geoogst in landen waar ze hun natuurlijke oorsprong hebben. Het netwerk van biologische landbouwpartners, voornamelijk kleinschalige boerderijen en coöperaties, omvat nu 17 partners wereldwijd. Samen met hen zorgt PRIMAVERA voor een constante uitbreiding van biologisch geteelde grond en bevordert zo de preventieve milieubescherming.

PRIMAVERA heeft het onderwerp biodiversiteit stevig verankerd in haar bedrijfsfilosofie, maar gaat zelfs nog een stap verder: het bedrijf vergroot het bewustzijn ook buiten de eigen activiteiten, in de zin van kennisoverdracht. Er zijn verschillende aanbiedingen zoals seminars, trainingen en geurreizen naar de biologische teeltpartners. Voor deze “geloofwaardige inzet op het gebied van
biodiversiteit” eert de jury PRIMAVERA met de toekenning van de Duitse duurzaamheidsprijs voor bedrijven 2022.

Biodiversiteit holistisch beoefend

Primavera mede-oprichter en managing director Kurt L. Nübling zegt: “Een van de belangrijkste pijlers van de oprichting van het bedrijf, nu meer dan 35 jaar geleden was het beschermen van de diversiteit van de natuur in de vorm van eerlijke biologische landbouw, zodat ook toekomstige generaties er ook nog van kunnen profiteren. Op onze bedrijfslocatie in Oy-Mittelberg (D) maken we duurzaamheid ook zichtbaar en tastbaar. Ons vijf hectare grote ‘Naturparadies’ is bijvoorbeeld de thuisbasis van beschermde dier- en plantensoorten die als bijzonder bedreigd worden beschouwd. Wij hebben hiervoor een analyse laten uitvoeren. In het ‘Naturparadies’ PRIMAVERA leven en gedijen zeer zeldzame dier- en plantensoorten, waaronder bedreigde soorten die zijn opgenomen op de zogenaamde “Rode Lijst” van bijzonder bedreigde soorten. Biodiversiteit doen we
daarom verantwoord en zorgvuldig in onze directe omgeving.”

Duurzaamheidsprijs: kwaliteitskeurmerk voor duurzame transformatie

De Duitse duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt door de gelijknamige Duitse stichting Sustainability Award in samenwerking met de Duitse overheid, gemeentelijke koepelverenigingen, bedrijfsverenigingen, maatschappelijke organisaties en onderzoeksinstellingen. De prijs wordt toegekend aan economische actoren die effectief bijdragen aan transformatie met innovatieve producten en diensten, hoge ecologische normen in de productie of speciale sociale betrokkenheid in hun waardeketen. In de categorie Bedrijf werden deze keer zes bedrijven in de vijf groepen Biodiversity, Society, Climate, Supply Chain en Resources bekroond. De Duitse Duurzaamheidsprijs trekt regelmatig veel aandacht in het buitenland: het “DNP”-zegel staat voor voorbeeldige ecologische en sociale prestaties. “Made in Germany” en “Green economy” bereiken ook veel stakeholders daar.

www.primaveralife.com

Bedrijf

Voor het bedrijf PRIMAVERA LIFE zijn liefde voor de natuur en respect voor mens en milieu al meer dan 35 jaar vaste principes in de bedrijfscultuur. Als toonaangevende fabrikant en leverancier van 100% natuurlijke etherische oliën en hoogwaardige gecertificeerde biologische en natuurlijke cosmetica bepalen ecologisch denken en duurzaam handelen het consequent “groene” bedrijfsconcept. Dit beginsel is ook terug te vinden in de geavanceerde geurverstuivingstechnologie die in de B-to-B markt wordt ingezet. Buitengewone, duurzame betrokkenheid is een integraal onderdeel van de bedrijfsfilosofie.

Het bedrijf stelt de hoogste eisen aan de kwaliteit en zuiverheid van alle gebruikte grondstoffen en aan de duurzaamheid van de teelt en verwerking. Het maakt gebruik van grondstoffen uit voornamelijk gecontroleerde biologische teelt en ondersteunt actief 17 biologische teeltprojecten over de hele wereld die zich bezighouden met soortenbescherming en landbouw, gebruik maken van chemicaliënvrije pesticiden en meststoffen en geen gebruik maken van genetische manipulatie. PRIMAVERA volgt ethisch verantwoord ondernemen, betaalt haar teeltpartners eerlijke prijzen, onderhoudt langdurige relaties met hen en ondersteunt de bijscholingsmogelijkheden van haar samenwerkingspartners met als doel de kwaliteit van haar producten voortdurend te verbeteren.

Synthetische additieven en minerale oliën zijn uit den boze. De puur natuurlijke formuleringen bestaan uit overwegend biologische ingrediënten en worden geproduceerd in plantaardige processen uitsluitend met voedselemulgatoren, plantaardige conserveermiddelen en natuurlijke geur- en kleurstoffen. Alle recepten worden niet alleen direct op de bedrijfslocatie in Oy-Mittelberg ontwikkeld, maar ook alle producten worden er geproduceerd. Om de grondstoffen van de aarde te sparen, wordt de verpakking bij PRIMAVERA tot een minimum beperkt. Waar mogelijk worden er dus geen bijsluiters en buitenverpakkingen ingezet.

De overdracht van kennis over plantenkennis en de toepassing van essentiële oliën, hydrolaten en verzorgingsoliën is sinds het begin erg belangrijk geweest voor ons bedrijf voor het veilige gebruik van de producten: de PRIMAVERA AKADEMIE biedt gespecialiseerde doelgroepen en seminars voor therapeuten, nascholingen en geurreizen. Vanwege de grote belangstelling voor gezondheidsonderwerpen in bio- aromatherapieproducten en hun diverse toepassingsmogelijkheden hebben eindgebruikers nu ook rechtstreeks toegang tot een spectrum van verschillende video’s en web cursussen via de startpagina, zoals bijvoorbeeld livestream expertgesprekken. Het bedrijf communiceert ook rechtstreeks met gebruikers via sociale media om de effectiviteit van essentiële oliën verder bekend te maken.

Kwaliteitszegel – Onze kwaliteit wordt bevestigd door onafhankelijke, wereldwijd geldige keurmerken:
https://home/pzjv468845/domains/popupstud.io/public_html/prototype/naturalmoodmakers.primaveralife.com/qualitaet

Natural Mood Makers

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat wij voor winkels, showrooms, zorginstellingen of kantooromgevingen kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.