Primavera bioteelt partners
Vele bioteelt partners uit de hele wereld leveren al sinds het begin van PRIMAVERA de essentiële oliën. Deze ecologische teelt-projecten zijn het hart van het werk van PRIMAVERA. De teelt partners delen met PRIMAVERA de visie om het ecologische evenwicht van onze aarde te behouden.

Kruidenoliën uit Piemonte
De coöperatie Agronatura levert al vele jaren de beste essentiële kruidenoliën van Demeter kwaliteit waaronder venkel, Roomse kamille, salie, lavendel en lavandin.

Kajeput extra uit Cambodja
De bioteelt partner uit Cambodja bestaat uit 15 families die de frisse en kruidige kajeput oogsten vanuit een wild¬pluk en deze ter plaatse destilleren.

Roos uit het imposante Taurus-gebergte
Al meer dan 20 jaar produceren 42 boeren exclusief voor PRIMAVERA de beste rozenolie en rozenhydrolaat van de bloemen van de roos (Rosa Damascena). De rozen moeten ‘s morgens vroeg tussen 5 en 9 uur met de hand geplukt worden. De bloem is dan nog gesloten en het oliegehalte is dan het grootst. Er zijn 3500-5000 kg bloemen nodig voor 1 kg essentiële rozenolie. Een kostbare schat.

Helicryse van het eiland Corsica
De bioteelt partner uit Corsica, Essences Naturelles Corses, levert al vele jaren zowel helicryse- en rozemarijnolie, als helicryse-en hamamelishydrolaat in Demeter kwaliteit. Tevens is deze partner gespecialiseerd in het extraheren van vanille, honing en cacao.

Lemongrass uit Bhutan
Dit land van de “Donder-draken” is de thuisbasis van de lemongrass olie, die de frisheid van de Himalaya weerspiegelt. De coöperatie BioBhutan, oogst dit aromatische gras met een sikkel. De oogst wordt ter plaatse gedestilleerd in kleine mobiele destilleerderijen.

Citrusoliën uit het zonnige Sicilië
De coöperatie Salamita levert sinds 1987 aromatische biologische citrusolie, die geteeld wordt volgens Demeter richtlijnen. Sicilië is met haar milde klimaat, vruchtbare vulkanische bodem en lange zonnedagen bijzonder geschikt voor het verbouwen van citroenen en andere citrusvruchten. De essentiële olie van de citrus wordt verkregen door koude persing in plaats van destillatie.

IJzerhard en Mirte, de frisse geuren uit de Andes
De bioteelt projecten van Aroma Inca in Peru, zijn opgericht in 1988 met medewerking van inkoop- en productiemanager Gerhard Benz. In de vallei van de Valle Sagrado worden de ijzerhard en mirte met de hand geoogst op een hoogte van 2700-3500 meter.