Museum Willet-Holthuysen

Museum Willet-Holthuysen, een 17e eeuws pand met een 19e eeuws interieur is onderdeel van het Amsterdam Museum. Samen bezitten ze een collectie van zo’n 100.000 voorwerpen. Niet alle ruimtes van het museum Willet-Holthuysen kunnen even goed geventileerd worden. Natural Mood Makers kwam met een oplossing.

Paul Born, restaurator/conservator bij het Amsterdam Museum:

“Extra geurbeleving: prettig voor bezoekers en medewerkers”

Verbeterde luchtkwaliteit

Museum Willet-Holthuysen, een statig grachtenpand uit de 17e eeuw, met op de bel-etage een bewaard gebleven 19de eeuws interieur. Dit huis met zijn collectie is onderdeel van het Amsterdam Museum. Samen bezitten ze een collectie van zo’n 100.000 voorwerpen. Niet alle ruimtes van het museum Willet-Holthuysen kunnen even goed geventileerd worden. Natural Mood Makers kwam met een oplossing.

Het museum Willet-Holthuysen, onderdeel van het Amsterdam Museum bevindt zich aan de Herengracht 605, tussen de Utrechtsestraat en Amstel. De geschiedenis van dit huis gaat terug tot de 17de eeuw. Om redenen van beveiliging is het niet mogelijk om in dit historische pand alle museale ruimtes optimaal te ventileren. Dat kan zo nu en dan leiden tot een muffe geur. Paul Born: “Door het gebruik van geurverstuivers met etherische oliën lukt het ons om toch een aangename lucht te creëren en de luchtkwaliteit te verbeteren. We vinden het belangrijk dat de bezoeker zich de ruimte na zijn bezoek niet als een muffe boel herinnert. Maar ook voor onze medewerkers is het prettiger werken.”

Geurmarketing

“En”, zo vervolgt de heer Born, “we kunnen onze bezoekers nu ook laten kennismaken met hoe het vroeger rook in bepaalde ruimtes. Een goed voorbeeld daarvan is de keuken bij Willet-Holthuysen. Als je daar nu binnenkomt heb je door de geur die je ruikt het idee dat de keukenmeid zojuist nog de groente heeft staan snijden. Daardoor krijgen de bezoekers van het museum een beleving mee die veel verder gaat dan alleen een keuken uit vervlogen tijden ‘zien’, ze kunnen ‘m nu ook gewoon ruiken. We zijn daarom ook van plan in de toekomst nog meer geurbeleving met natuurlijke geuren aan ons museum toe te voegen, vooral ook omdat we er veel positieve reacties op ontvangen.”

Natural Mood Makers

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat wij voor winkels, showrooms, zorginstellingen of kantooromgevingen kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.