In een woonvoorziening voor zorg is geur heel bepalend

“Een goede eerste indruk kun je maar één keer geven”
In het lommerrijke Baarn heet woon- en zorgvoorziening Bloemendael aan de Nassaulaan bewoners, bezoekers en verwanten een warm welkom, mede dankzij de natuurlijke geuren van Natural Mood Makers. “Het is een heel goede manier om ons te onderscheiden. Mensen die hier voor het eerst komen, merken de prettige geur direct op.”

Luxe wooncomfort én kleinschalig wonen

Ruim 60 bewoners telt de Woon- en zorgvoorziening Bloemendael. Herald van Ieperen legt uit: “De bewoners wonen verspreid over appartementen in het hoofdgebouw en zeven aanleunwoningen in de hiernaast gelegen villa”. Herald is directeur van deze kleinschalige woon- en zorgvoorziening, fraai gesitueerd in het groen – pal tegenover de Wilhelminavijver en dichtbij het gezellige centrum van Baarn. “Wij onderscheiden ons van andere woon- en zorgvoorzieningen door luxe wooncomfort te bieden, al dan niet in combinatie met verzorging, verpleging of revalidatie. Wij voldoen dan ook in geen enkel opzicht aan het doorsnee beeld dat mensen vaak van een zorgcentrum hebben.”

Spruitjesgeur

Het doorsnee beeld van een zorgcentrum? Daarmee doelt Herald onder meer op de indringende, ongewenste geuren die onlosmakelijk verbonden zijn aan een woonvoorziening voor ouderen: de geur van spruitjes, incontinentiemateriaal en desinfectiemiddelen. “Mensen die hier voor het eerst komen, bijvoorbeeld om zich te oriënteren op woonruimte voor hun vader of moeder, refereren daar meestal onmiddellijk aan. ‘Ha gelukkig, het ruikt hier tenminste aangenaam’, is vaak het eerste dat ze opmerken. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee, want je hebt maar één keer de kans om een goede eerste indruk te maken. Wij doen dat door bij onze entree met een professioneel geursysteem een natuurlijke geurmelange te verstuiven met bergamot, den, mandarijn, mirre, scharlei en sinaasappel. Dat werkt uitstekend.” Van spruitjesgeur moeten we hier niets hebben.

Geurverstuivers bij de entree voor een mooie geurbeleving

Natural Mood Makers plaatste twee jaar geleden een geurverstuiver bij de entree en zorgt voor het periodieke onderhoud. Zo hebben Herald en zijn medewerkers geen omkijken naar de geurbeleving. “Het mooie is dat de geur vanuit de entree als vanzelf naar de centrale hal wordt meegenomen. Dat komt omdat de geur door het apparaat extreem fijn verneveld wordt. En eerlijk is eerlijk: als er bij ons in de keuken vis wordt klaargemaakt, dan ruik je dat meer dan je lief is. Maar dan zetten we de verstuiver even op vol vermogen en zijn wij binnen mum van tijd verlost van ongewenste geuren.”

Geurmarketing in jouw zorgvoorziening?

Wil jij ook weten wat het effect is van natuurlijke geuren in een woon- of zorgvoorziening? Vraag dan een gratis proefplaatsing aan. Of download hier het whitepaper voor de zorg dat wij voor je hebben samengesteld. Geurmarketing Zorg, natuurlijk goed!

Foto: Woon- en zorgvoorziening Bloemendael.

Natural Mood Makers

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat wij voor winkels, showrooms, zorginstellingen of kantooromgevingen kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.