< p>

Geur in bedrijven en kantoren

De kwaliteit van de lucht in een ruimte hangt nauw samen met het aantal bezoekers en de tijd dat zij in die ruimte verblijven. Zo blijkt uit onderzoek dat ventilatie- en aircosystemen het zuurstofgehalte van de lucht vaak zo sterk verminderen, dat dit een negatieve invloed kan hebben op hoe medewerkers en klanten zich voelen.

De lucht wordt als het ware 'doodgefilterd'. Aangezien we ca. 90% van onze tijd binnen doorbrengen, mag het effect van de luchtkwaliteit in gebouwen op ons organisme niet worden onderschat. Bij een kunstmatige luchtregeling voelen medewerkers zich moe en slap, het personeelsverloop neemt toe en in het ergste geval ook het ziekteverzuim. Bezoekers ervaren een dergelijke atmosfeer als weinig inspirerend en mijden ruimten met een kunstmatige luchtregeling vaak zonder dat ze zich daar bewust van zijn.

Hierdoor kan er een noodlottig domino-effect optreden: een frequente huurderswisseling in bedrijfsgebouwen en een groot personeelsverloop verlagen de omzet. Winkelruimten komen leeg te staan, waardoor we ons in de betreffende omgeving niet op ons gemak voelen – en op de lange termijn kan dit zelfs de waarde van een vastgoedobject in zijn geheel doen dalen.

Een lichte aromatisering van ruimten met natuurlijke oliën kan positieve accenten zetten en stemmingsverhogend werken. Ook de directe voordelen van de antibacteriële werking op plaatsen waar veel mensen samenkomen, mogen hier niet onvermeld blijven. Klik hier voor extra info over begeuring van showrooms en beurzen.

Arminius Kapitalgesellschaft GmbH

Natuurlijke aromatisering zorgt in een gebouw van Arminius Taunus Frankfurt (Jersey) Limited, het Taunus-Quartier in Frankfurt, sinds 2011 voor een atmosfeer waarin mensen zich prettig voelen. Het in hoogwaardig marmer en elementen van chroom en glas uitgevoerde en het open atrium wordt via een ventilatiesysteem gearomatiseerd met natuurlijke etherische oliën. Zo wordt het bijzondere karakter van de architectuur door een natuurlijke geurbeleving op een sfeervolle manier onderstreept. Bovendien draagt deze geurbeleving ertoe bij dat de bezoekers het gebouw niet snel zullen vergeten.