Geur en gezondheid

Geurreceptoren prikkelen

Geurmoleculen prikkelen geurreceptoren in onze neus. Deze prikkels worden rechtstreeks doorgestuurd naar de “hypothalamus” en het limbisch systeem, het gedeelte van de hersenen dat fungeert als centrum van onze emoties. Hierdoor heeft geur direct invloed op de beslissingen die we nemen. Beslissingen worden voor 95% onbewust (dus emotiegedreven) gemaakt.

Antibacteriële en luchtreinigende werking

Etherische oliën hebben bovendien een antibacteriële en luchtreinigende werking. Door deze eigenschap, die in vele studies is aangetoond, hebben ze een positieve invloed op onze gezondheid. In tijden van stress, bijvoorbeeld op beurzen, heeft een goede, natuurlijke aromatisering een positieve invloed op medewerkers en klanten. Die kan ertoe bijdragen dat de luchtwegen minder worden belast, waardoor het aantal ziektegevallen na de beurs beperkt blijft. Een door een computeronderneming uitgevoerde studie toont dit duidelijk aan. Ook in verkoudheidsperioden zorgen etherische oliën ervoor dat de kans op besmetting kleiner is.

Geschiedenis geurcultuur

De geschiedenis van de geurcultuur begon meer dan 5.000 jaar geleden. Het roken van wierook, mirre en hout is een van de oudste toepassingen. Zelfs Cleopatra (69 – 30 v.Chr.) was al bekend met de werking van fijne houtsoorten en bloemen en maakte hier bij haar politieke onderhandelingen doelbewust gebruik van. De Perzische arts en geleerde Avicenna (ca. 980 n.Chr.) won al etherische oliën door destillatie en gebruikte deze bij de behandeling van zijn patiënten.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten wat wij voor een winkel, showroom, instelling of kantooromgeving kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Etherische olien wit | Natural MoodMakers

Etherische oliën

(niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk
en biologisch

30 jaar ervaring wit | Natural MoodMakers

Ruim 30 jaar
ervaring

Geurontwikkeling op maat wit | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling
op maat

High-end apparatuur wit | Natural MoodMakers

High-end
apparatuur

Installatie en onderhoud wit | Natural MoodMakers

Advies, installatie
en onderhoud

Over Natural Mood Makers

Natural Mood Makers is dé expert op het gebied van het verbeteren van de sfeer middels geuren. Met onze natuurlijke geuroliën verbeter je de sfeer in jouw winkel, de concentratie van jouw medewerkers en neem je ongewenste geuren weg.

Onze high-end machines worden geproduceerd in Duitsland. Hierdoor kunnen wij altijd de hoogste kwaliteit garanderen. De machines werken met een cartridge-systeem die wij ook in abonnementsvorm aanbieden. Daarbij bieden wij onze alles-in-1-service. Wij bieden namelijk de apparaten, de installatie, de cartridges en het onderhoud. Daarbij zijn onze oliën altijd natuurlijk en van biologische oorsprong. Dit is goed voor de gezondheid. En bovendien voor het milieu.

De voordelen

Onze geuren verbeteren de luchtkwaliteit van jouw kantoor, en daarmee de productiviteit, tot wel 10%. Dit is wetenschappelijk aangetoond. Jouw medewerkers voelen zich daardoor vitaler en prettiger. Iedereen werkt namelijk graag in een ruimte die de beste werkprestaties stimuleert. Wanneer je de geur in jouw kantoor optimaliseert, krijg je meer controle over de productiviteit van jouw organisatie.

Daarbij kunnen retailers door middel van onze natuurlijke geuroliën de sfeer in hun winkels verbeteren. De winkel is namelijk meer dan een verkooppunt. Daar zijn de retail-deskundigen het inmiddels over eens. Beleving in de winkel is daarom essentieel. Deze optimaliseer je door voor iets extra’s te zorgen. De meest geschikte manier hiervoor is geurmarketing. Het heeft namelijk een positief effect op het koopgedrag van de consument. Dit is onderzocht. Het maak echt een duidelijk verschil. De juiste geur kan het verblijf in een ruimte veraangenamen. Tevens beïnvloed het op subtiele wijze de gemoedstoestand van mensen. Geen zintuig heeft namelijk zo’n sterke overtuigingskracht als geur.

Waarom Natural Mood Makers?

Happy customer

Klanten voelen zich prettiger en meer op hun gemak in de winkel.

Verblijfsduur

Klanten blijven langer en staan open voor advies.

Hogere omzet

Geur overtuigt en zet eerder en gemakkelijker aan tot aanschaf.

Personeel

Natuurlijke geuren zijn prettig voor het personeel.

Onze klanten

Volvo Buitenweg | Natural Mood Makers
Clarks Originals| Natural Mood Makers
Samsonite | Natural Mood Makers
Girls & Boys | Natural Mood Makers

OPTIMALE GEURVERNEVELING met onze GEURVERSTUIVERS

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand). Natural Mood Makers: laat geur voor je werken!