Geur in de ouderenzorg

Als we ouder worden, willen we onze tijd graag doorbrengen in een prettige omgeving waar we ons thuis voelen. Op het moment dat er een keuze moet worden gemaakt voor een geschikte instelling is het zowel voor de oudere als voor de familie belangrijk dat het er een beetje aangenaam vertoeven is. Een prettige omgeving binnen de ouderenzorg met een aangename sfeer betekent daarbij veel: een zonnige, vrolijke geur fungeert in instellingen voor ouderen als ‘visitekaartje’, als een vriendelijke welkomstgroet die op alle betrokkenen een positieve indruk maakt en van het begin af aan zorgt voor een ontspannen sfeer.

Daarnaast zijn natuurlijke geuren ook bij de dagelijkse zorg een functioneel hulpmiddel: het is wetenschappelijk aangetoond dat herinneringen door geuren geactiveerd kunnen worden. Dat zou ook gelden voor mensen waarbij het geheugen hen in de steek laat. Zo maakt de geur van koffie het gemakkelijker te beseffen welke tijd van de dag het is en roept de geur van sinaasappels vaak herinneringen op aan de jeugd.

Lavendel en honing worden eveneens herkend en hebben bovendien een kalmerend, rustgevend effect. Uit gerontologisch onderzoek is inderdaad gebleken dat dementiepatiënten hun weg in het dagelijkse leven bij gebruik van geuren beter kunnen vinden. Behalve een positieve invloed op het geheugen hebben zuivere etherische oliën ook een antibacteriële en stressverminderende werking. De ouderen worden (en voelen zich) rustiger en willen de geuren vaak ook gebruiken voor hun eigen kamer of woning, omdat ze zich er prettig bij voelen. Bij sommige instellingen voor ouderen is de toepassing van de meest uiteenlopende natuurlijke geuren dan ook al een integraal onderdeel van het zorgaanbod.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten wat wij voor de ouderenzorg kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Geur verhoogt de sfeer

Uit een enquête in het bejaardenhuis “Friedrichsau” in Ulm (D) is gebleken dat een lichte, natuurlijke aromatisering als aangenaam werd ervaren. De enquête werd gehouden onder de bewoners, het personeel én bezoekers van de instelling.

In ouderencentrum “Martha-Maria” in Lichtenstein-Honau is natuurlijke aromatisering van ruimten een integraal onderdeel van het zorgprogramma. In de dagelijkse zorg bleken natuurlijke oliën niet alleen een effectief hulpmiddel te zijn bij de actieve geheugentraining en bij het kalmeren van onrustige bewoners, maar zorgden ze ook voor een prettige, huiselijke sfeer en leverden ze zo een positieve bijdrage aan de gang van zaken in het algemeen.

Een optimale geurbeleving

Natural Mood Makers heeft verschillende professionele geurverstuivers. Voor zowel kleine als hele grote ruimtes.

Natural Mood Makers laat natuurlijke geuren voor je werken.

Een beter gevoel in uw praktijk

Tandarts | Begeuring in een tandartsenpraktijk | Natural Mood Makers

Maar ook professionals in de dentale markt, zoals tandartsen en orthodontisten kunnen zich enorm onderscheiden met natuurlijke geuren.

De luchtkwaliteit in een zorginstelling kan sterk worden verbeterd door de professionele toepassing van natuurlijke geuren.

Natuurlijke geuren worden steeds vaker als luchtreiniger ingezet bij groepspraktijken, in verzorgingshuizen, woonvoorzieningen, ziekenhuizen, revalidatiecentra en hospices.

Onze klanten

Volvo Buitenweg | Natural Mood Makers
Clarks Originals| Natural Mood Makers
Samsonite | Natural Mood Makers
Girls & Boys | Natural Mood Makers
Etherische olien wit | Natural MoodMakers

Etherische oliën

(niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk
en biologisch

30 jaar ervaring wit | Natural MoodMakers

Ruim 30 jaar
ervaring

Geurontwikkeling op maat wit | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling
op maat

High-end apparatuur wit | Natural MoodMakers

High-end
apparatuur

Installatie en onderhoud wit | Natural MoodMakers

Advies, installatie
en onderhoud