Bedrijven en kantoren2024-03-05T17:21:19+02:00

Geur in bedrijven en kantoren

De kwaliteit van de lucht in een ruimte hangt nauw samen met het aantal bezoekers en de tijd dat zij in die ruimte verblijven. Zo blijkt uit onderzoek dat ventilatie- en aircosystemen het zuurstofgehalte van de lucht vaak zo sterk verminderen, dat dit een negatieve invloed kan hebben op hoe medewerkers en klanten zich voelen.

De lucht wordt als het ware ‘doodgefilterd’. Aangezien we ca. 90% van onze tijd binnen doorbrengen, mag het effect van de luchtkwaliteit in gebouwen op ons organisme niet worden onderschat. Bij een kunstmatige luchtregeling voelen medewerkers zich soms moe en slap, het personeelsverloop neemt toe en in het ergste geval ook het ziekteverzuim. Bezoekers ervaren een dergelijke atmosfeer als weinig inspirerend en mijden ruimten met een kunstmatige luchtregeling vaak zonder dat ze zich daarvan bewust zijn.

Hierdoor kan er een noodlottig domino-effect optreden: een frequente huurderswisseling in bedrijfsgebouwen en een groot personeelsverloop verlagen de omzet. Winkelruimten komen leeg te staan, waardoor we ons in de betreffende omgeving niet op ons gemak voelen – en op de lange termijn kan dit zelfs de waarde van een vastgoedobject in zijn geheel doen dalen.

Een lichte aromatisering van ruimten met natuurlijke oliën kan positieve accenten zetten en stemmingsverhogend werken. Ook de directe voordelen van de antibacteriële en antivirale werking op plaatsen waar veel mensen samenkomen, mogen hier niet onvermeld blijven.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat wij voor je winkel, showroom, kantooromgeving of zorginstelling kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Etherische olien wit | Natural MoodMakers

Etherische oliën

(niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk
en biologisch

30 jaar ervaring wit | Natural MoodMakers

Ruim 30 jaar
ervaring

Geurontwikkeling op maat wit | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling
op maat

High-end apparatuur wit | Natural MoodMakers

High-end
apparatuur

Installatie en onderhoud wit | Natural MoodMakers

Advies, installatie
en onderhoud

Kantoor | Natural Mood Makers

Arminius Kapitalgesellschaft GmbH

Natuurlijke aromatisering zorgt in een gebouw van Arminius Taunus Frankfurt (Jersey) Limited, het Taunus-Quartier in Frankfurt, sinds 2011 voor een atmosfeer waarin mensen zich prettig voelen. Het in hoogwaardig marmer en elementen van chroom en glas uitgevoerde en het open atrium wordt via een ventilatiesysteem gearomatiseerd met natuurlijke etherische oliën. Zo wordt het bijzondere karakter van de architectuur door een natuurlijke geurbeleving op een sfeervolle manier onderstreept. Bovendien draagt deze geurbeleving ertoe bij dat de bezoekers het gebouw niet snel zullen vergeten.

Ervaringen van onze klanten:

Szamen

Casemanager Hans Stalenhoef zocht een natuurlijke, niet overheersende geur Lees verder

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger

Kies voor optimale geurverneveling met geurverstuivers van Natural Mood Makers. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand).

Laat geur voor je werken!

Go to Top