Natuurlijke geur toegepast in de zorg

De zorg is een heel dankbare gebruiker van natuurlijke geuren. Natuurlijke geuren (of etherische geurolie of essentiële oliën) worden in de zorg meestal op drie terreinen ingezet:

Aromatherapie in de zorg

Vele onderzoeken tonen aan dat patiënten maar ook personeelsleden zich prettiger voelen als er rustgevende etherische geuroliën in de lucht worden verspreid. Zaken als agitatie (bij sommige soorten dementie) maar ook onrust, slapeloosheid, angst, stress en ander problematisch gedrag kunnen voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener met natuurlijke geuren worden aangepakt. Daarnaast is het gemakkelijk voor te stellen dat een omgeving met meer ‘schoonbeleving’ doordat het er prettig ruikt, het genezingsproces ten goede komt.

Anti bacteriële werking

Etherische oliën zijn in staat bacteriën en schimmels uit de lucht te verwijderen. Het is daarbij wel een voorwaarde dat de geurolie extreem fijn verneveld in de lucht gebracht wordt (< 0,1 Mu). Zie hiervoor ook het persbericht van Primavera Life d.d. 13-04-2015.

Stankbestrijding

Sinds ook in de zorg de term ‘marktwerking’ een heel gewoon begrip is geworden, staan steeds meer leidinggevenden open voor een veelgehoorde klacht in de zorg: ‘het ruikt hier niet prettig’. In het verleden werd hieraan geen of weinig aandacht besteed. Maar vooral op de gesloten afdelingen in de zorg kan de stank soms ondraaglijk zijn. Dit terwijl iedereen zich ervan bewust is dat familie en vrienden minder snel langskomen bij bijvoorbeeld oma of opa als het daar niet lekker ruikt. En dat komt de zorgvrager uiteraard niet ten goede.

Natuurlijke geur, die middels onze professionele geurverstuiver in het luchtbehandelingssysteem wordt gebracht, haalt de ongewenste geur daadwerkelijk uit de lucht. Lees verder over het bestrijden van stank: zorginstelling voor bejaardennare geuren bestrijdenhoe het werktgeuren neutraliseren.

Whitepaper zorg

Natural Mood Makers heeft haar ervaringen in de zorg samengevat in een handige whitepaper met de titel: ‘’De potentie van natuurlijke geuren in de zorg’’. Hierin kunnen managers en verzorgenden inspiratie opdoen voor het professioneel inzetten van geur in de zorg. Dit whitepaper is hier gratis te downloaden.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over wat wij voor zorginstellingen kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Etherische olien wit | Natural MoodMakers

Etherische oliën

(niét synthetisch)

Natuurlijk en biologisch | Natural MoodMakers

100% natuurlijk
en biologisch

30 jaar ervaring wit | Natural MoodMakers

Ruim 30 jaar
ervaring

Geurontwikkeling op maat wit | Natural MoodMakers

Geurontwikkeling
op maat

High-end apparatuur wit | Natural MoodMakers

High-end
apparatuur

Installatie en onderhoud wit | Natural MoodMakers

Advies, installatie
en onderhoud

Ervaringen van klanten

2022-07-06T08:52:21+02:00

Geur is heel bepalend

In een woonvoorziening voor zorg is geur heel bepalend “Een goede eerste indruk kun je maar één keer geven” In het lommerrijke Baarn heet woon- en zorgvoorziening Bloemendael aan de Nassaulaan bewoners, bezoekers en verwanten een [...]

2022-05-20T12:26:05+02:00

Museum Willet-Holthuysen

Museum Willet-Holthuysen Museum Willet-Holthuysen, een 17e eeuws pand met een 19e eeuws interieur is onderdeel van het Amsterdam Museum. Samen bezitten ze een collectie van zo’n 100.000 voorwerpen. Niet alle ruimtes van het museum Willet-Holthuysen kunnen [...]

2022-05-20T12:30:04+02:00

Girls & Boys Kidsfashion

Girls & Boys Kidsfashion Voor een schitterende winkel in kids en teens fashion in hartje Alkmaar ontwikkelde Natural Mood Makers een unieke corporate scent. Wat motiveerde de eigenaar? Raymond Goossens van [...]

OPTIMALE GEURVERNEVELING met onze GEURVERSTUIVERS

Natuurlijke geuren maken mensen productiever, gezonder & gelukkiger. Vraag naar onze abonnementen (al vanaf € 19,75 per maand). Natural Mood Makers: laat geur voor je werken!