< p>

Waarom natuurlijke geur zo goed werkt tegen ongewenste geuren

Terug naar de natuur met Natural Mood Makers

In veel zorginstellingen, (oude) gebouwen, tandarts-, dokters- en fysiotherapiepraktijken en nog veel meer locaties ruikt het soms niet helemaal fris. Nog afgezien van de bacteriële belasting leidt een ongewenste geur hoe dan ook tot imagoschade. Want wie wil er nou in een ruimte verblijven waar het onprettig ruikt? Of in een ruimte waar je duidelijk merkt dat er ‘iemand vóór jou is geweest’? Niemand natuurlijk!

Vrouw die een bos Lavendel in haar handen houdt.Raampje open? Dȗh!

Maar, zul je denken, dan zetten we toch gewoon een raampje open? Tuurlijk, dat zou in veel gevallen de beste oplossing zijn. Helaas blijkt dat in de praktijk niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld vanwege het gure weer of om privacy redenen. In sommige gebouwen kúnnen de ramen niet eens open, omdat anders het luchtbehandelingssysteem van slag raakt of de stookkosten de pan uit rijzen.

Van alle tijden

Stankproblematiek is van alle tijden en er zijn in de loop der jaren dan ook vele manieren bedacht om nare geuren te lijf te gaan. De meest gebruikte methode is het verspreiden van een geur, waarvan men verwacht dat die meer gewaardeerd wordt dan de ongewenste geur. Hierbij moet je denken aan synthetische producten die in een chemische fabriek worden gemaakt. Ze zijn goedkoop en ruiken vaak extreem sterk.

Averechts effect

Helaas hebben deze synthetische geuren in veel gevallen een averechts effect: doordat de toegevoegde geur zich vermengt met de bestaande ongewenste geur ontstaat er een nieuwe ’geurmelange’, waar je vervolgens óók weer niet blij van wordt. Bovendien moet de dosering soms wel erg hoog worden opgevoerd om de stank te verdrijven. Ook geen pretje. Het gevolg - tja, niet meer dan logisch - is een antipathie tegen de toegevoegde geur. De reactie laat zich raden: weg met die geur! En zo blijf je met de stank zitten.

In iedere plant bevindt zich etherische geurolie

Maar dat hoeft gelukkig niet! Er is namelijk een bewezen manier om op een geheel natuurlijke wijze ongewenste geuren uit de lucht te verwijderen. Een manier die wél goed werkt: door de verspreiding van 100% natuurlijke etherische geurolie. Kijk, in iedere plant bevindt zich etherische geurolie. Deze zorgt ervoor dat lavendel naar lavendel ruikt en een dennenboom naar dennen. Om maar wat willekeurige voorbeelden te noemen.

Speciale verstuiver

Natural Mood Makers haalt deze geurolie vervolgens uit de plant en met speciale verstuivers wordt de geurolie (meestal in een melange van verschillende bij elkaar passende geuren) in de ruimte verspreid. Het bijzondere aan deze verstuivers is dat de geurdeeltjes die worden verspreid kleiner zijn dan 0,0001 millimeter. Daardoor blijven ze gemakkelijk in de lucht zweven en slaan ze niet neer. Zo kun je de geur veel langer ruiken en heb je er maar heel weinig van nodig. Bovendien worden de deeltjes door de geurmachine ook nog eens negatief geladen. Hierdoor binden de geurdeeltjes zich aan de stankdeeltjes die in de lucht aanwezig zijn. Deze verdwijnen daardoor uit de lucht. Wat overblijft, is een prettige, subtiele geur. Denk bijvoorbeeld aan citrus/vanille of den/munt. Daar word je blij van, of niet soms?

De aanpak werkt

Natural Mood Makers heeft inmiddels bij diverse tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten, kantoren, showrooms, zorginstellingen en schouwburgen bewezen dat deze natuurlijke aanpak werkt. In één van onze vorige blogs kon je lezen welke ruimtes wij graag onder handen nemen, zoals de entrée, kantoortuinen, toiletten, showrooms, maar ook gangen en trappenhuizen.

Zelf even ruiken?

Vraag een gratis sample aan of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking met Natural Mood Makers. Of download hier het whitepaper voor de zorg dat wij voor je hebben samengesteld.

 (Foto door Vero Photoart o Unsplash)

 

Waarom Natural Mood Makers?

21FUWeMVMDL. UL1500 2048x2048100% natuurlijk
én biologisch


download30 jaar ervaring in high-end
verstuivingsapparatuur


unnamed 1Compleet aanbod:
geurontwikkeling, advies,
installatie & onderhoud

Natural Mood Makers

T: +31-(0)85-8771571
E: info@naturalmoodmakers.nl

Facebook Natural Mood Makers Linkedin Googleplus Natural Mood Makers Youtube Natural Mood Makers