< p>

Nare luchtjes neutraliseren met natuurlijke geuren

De wetenschap bewijst dat het werkt

In winkels, kantoren, zorginstellingen - overal ruikt het wel ergens naar. Het goede nieuws: je raakt er snel aan gewend. Het wordt dan 'die bekende geur' die je hersenen linken aan de plek. Maar wat nu als het om een nare, indringende geur gaat? Grote kans dat er bij klanten, medewerkers, patiënten of bezoekers een compleet verkeerde indruk wordt gewekt.

Verpleegster die met dame in rolstoel door de gang loopt.

Vieze geuren

Nare luchtjes, vieze geuren, stank: veel winkels, kantoorgebouwen en zorginstellingen kampen in meer of mindere mate met dit probleem. Medewerkers kunnen er zelfs last van krijgen. Dat uit zich bijvoorbeeld in geïrriteerde ogen, hoofdpijn of misselijkheid. Of gewoon een slecht humeur. Lekker werken? Nou, nee.

Stankalarm: pas op, gevaar!

En minstens zo vervelend: gasten, patiënten of bezoekers krijgen een verkeerde indruk als de locatie niet aangenaam ruikt. Als het ergens stinkt, geven onze hersenen zelfs een ‘stankalarm’ af. En dat betekent: pas op, gevaar! Laten we eerlijk zijn, dat is bepaald niet de gewenste uitstraling van je gebouw.

Oplossen bij de bron

Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je het probleem bij de bron oplost door de oorzaak van de stank te elimineren. Maar dat is niet altijd even simpel. Als gebouwen ouder zijn, je de stankbron niet kunt vinden of de slechte geur door externe omstandigheden wordt veroorzaakt, is het probleem gewoon lastig om aan te pakken.

Stank overstemmen

Een voor de hand liggende vervolgstap is dan vaak om ‘maar een geurtje te introduceren’. Het liefst kiest men dan een krachtige, frisse, maar ook synthetische geur die de stank flink overstemt. Probleem opgelost? Helaas niet! Over het algemeen reageren mensen niet zo goed op synthetische geuren. Je hebt er namelijk een flinke dosis van nodig om de stank te overstemmen. Met als gevolg dat juist die toegevoegde geur dan weer als onaangenaam wordt ervaren. 

Neutraliseren met natuurlijke geur: wetenschappelijk bewezen!

Wat wel goed werkt, is de stank neutraliseren met natuurlijke geuren of etherische geurolie zo je wilt. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het allerminst! Onderzoek door professor Griffon en professor Pibiri heeft uitgewezen dat verneveling van natuurlijke geurolie een antibacteriële werking heeft en schimmels in de lucht onschadelijk maakt. Zij ontdekten dat etherische geurolie in staat is om organische stoffen (o.a. stank en bacteriën) uit de lucht te verwijderen. Hiervoor dient de geurolie wel door speciale apparatuur extreem fijn verneveld te worden en bovendien negatief geladen te zijn.

Natuurlijke geur

Eigenlijk best logisch als je er zo over nadenkt. Natuurlijke geur wordt gewonnen uit planten zoals lavendel, citroen, ceder, mirre of bijvoorbeeld vanille. De plant gebruikt deze etherische geurolie om zich bacteriën van het lijf te houden: het equivalent van ons eigen immuunsysteem, zeg maar.

Jouw ruimte vrij van nare geuren?

Wil je weten hoe je een stankvrije ruimte krijgt met natuurlijke geur? Een winkel, kantoor of zorginstelling waar mensen met een goed gevoel aan terugdenken? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Natural Mood Makers! Of download hier het whitepaper voor de zorg dat wij voor je hebben samengesteld.

(Foto: Sasin Tipchai op Pixabay.com)

Waarom Natural Mood Makers?

  •  100% natuurlijk én biologisch
  •  Gezond: etherische oliën (niét synthetisch)
  •  High-end verstuivingsapparatuur
  •  30 jaar ervaring in apparatuur
  •  Geurontwikkeling op maat
  •  Advies, installatie & onderhoud

Natural Mood Makers

T: +31-(0)85-8771571
E: info@naturalmoodmakers.nl

Facebook Natural Mood Makers Linkedin Googleplus Natural Mood Makers Youtube Natural Mood Makers