< p>

Luchtkwaliteit op kantoor verbeteren met natuurlijke geuren

Natuurlijke geur op de werkplek

Dat natuurlijke geuren een buitengewoon sterke invloed hebben op hoe je je voelt is inmiddels wel aangetoond. Logisch dus dat geur ook op kantoor wordt ingezet. Wist je ook dat natuurlijke geuren antibacterieel werken? 

Kantoorruimte waar sick-buildig syndrome op de loer ligt.

Bij de entree

Oké! Natuurlijke geuren op kantoor dus. Maar waar pas je natuurlijke geuren effectief toe in een zakelijke omgeving? Laten we bij het begin beginnen. Juist! Bij de entree, precies daar waar bezoekers, klanten en eventuele nieuwe medewerkers de eerste indruk van je onderneming krijgen. En je weet wat ze zeggen: een eerste indruk kun je maar één keer maken. Alles uit de kast dus voor het gewenste effect! Een mix van bergamot met mandarijn en sinaasappel zorgt ervoor dat bezoekers of gasten zich direct welkom voelen. Voegen we jasmijn, lavendel en rozemarijn toe, dan word je vanzelf vrolijk. Dat kan nooit kwaad als het om zakendoen gaat!

In de kantoortuin

Nu 'het nieuwe werken' in populariteit toeneemt, moeten veel mensen eraan geloven: een vaste plek wordt een flexplek in een kantoortuin en een flexplek is…tja, nooit helemaal van jou. Dit gegeven kan tot verminderde concentratie leiden. Bovendien zijn onwenselijke geuren direct verbonden aan het fenomeen kantoortuin. Hoogste tijd voor een subtiele geurmelange van pepermunt, den en grapefruit. Deze mix helpt om je beter te voelen en om beter te presteren.

Sick building syndrome

Trouwens, wist je dat het begeuren van kantoorruimte met natuurlijke geuroliën een antibacteriële werking heeft? Oké, de ene etherische geur werkt misschien wat sterker dan de ander, maar synthetische geuren doen helemaal niets op dat punt. Met natuurlijke geuren als den, lavendel en tijm kun je de lucht uitstekend desinfecteren. Daardoor heb je veel minder last van het vervelende 'sick building syndrome', een gemene aandoening waar menig kantoormedewerker onder gebukt gaat zonder dat hij het in de gaten heeft. En heb je de pech om uitgerekend vandaag naast je snipverkouden collega te moeten flexen, dan weet je dat de lucht in elk geval wordt gezuiverd. Luchtkwaliteit op kantoor verdient dus alle aandacht!

In kleedruimten en toiletten

In ieder gebouw zijn er plekken waar het minder prettig ruikt. Met natuurlijke geuren kun je vieze luchtjes neutraliseren. Dit werkt beter dan de nare geur te overstemmen met een synthetische geur. Een voorbeeld: als je eucalyptus, lemon grass en sinaasappel gelijktijdig inzet, zijn de meeste onwenselijke geuren niet meer waarneembaar. Hoe simpel kan het zijn!

In iets te muffe vergaderruimten

Daar waar mensen moeten vergaderen is concentratie gewenst. Maar ook creativiteit kunnen we dan goed gebruiken. Denk maar aan een brainstormsessie of wanneer het probleemoplossend vermogen van de medewerkers op de proef wordt gesteld. Daarnaast is het fijn als de vergaderruimte ook nog een beetje fris blijft ruiken – inderdaad, óók met het oog op de vergadertijgers die na jou de ruimte betreden. Kies je voor super-citrus melange met citroen, limoen en misschien nog wat sinaasappel, dan blijf je goed alert! Voor de nodige creativiteit kunnen we vanille en mirre toevoegen. Wedden dat het werkt?

Natuurlijke geur in jouw kantoor

Natural Mood Makers helpt om op natuurlijke wijze de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren. We laten graag zien hoe dat in zijn werk gaat: met 100% natuurlijke geurolie en professionele geurverstuiversdie eventueel aansluitbaar zijn op de bestaande luchtbehandelingsinstallatie in het gebouw. Want dat is het mooie van Natural Mood Makers. Wij gaan voor het hele pakket: advies over geuren en machines, wij leveren de olie, regelen de installatie en zorgen voor het onderhoud. Zo heb jij er geen omkijken naar! Neem snel contact op voor een vrijblijvend advies.

PS: We praten je ook graag bij over de relatie tussen ziekteverzuim en luchtkwaliteit!

(Foto: Alex Kotliarskyi op Unsplash)

Waarom Natural Mood Makers?

  •  100% natuurlijk én biologisch
  •  Gezond: etherische oliën (niét synthetisch)
  •  High-end verstuivingsapparatuur
  •  30 jaar ervaring in apparatuur
  •  Geurontwikkeling op maat
  •  Advies, installatie & onderhoud

Natural Mood Makers

T: +31-(0)85-8771571
E: info@naturalmoodmakers.nl

Facebook Natural Mood Makers Linkedin Googleplus Natural Mood Makers Youtube Natural Mood Makers